Guči i Jorgos − prolazno i večno

Marija Janković 2019.
Komentari

Producent i reditelj Jorgos Lantimos i čuveni brend Gucci u okviru nove kampanje Gucci Cruise 2020 objaviće knjigu u kojoj će spojiti umetnost i kulturu sa modom. Gučijeva foto-knjiga naći će se u rukama ljubitelja vrlo brzo i služiće, pre svega, kao podsetink na vrednosti prolaznih i večitih stvari u životu.

Foto: www.men.successmodels.com

Radnja nove Gučijeve priče dešava se u vili Albani-Torlonija, galeriji Leda, što je u 18. veku dizajnirao Karlo Marćioni. U ovom italijanskom kulturnom zdanju nalazi se kolekcija antikviteta, koja uključuje rimske i grčke skulpture. Foto-knjiga upravo počinje njima. Kontrast jednobojnih gipsanih radova razbijaju boje nove kolekcije na modelima. Na mnogim fotografijama spojeni su mlađi i stariji modeli, što zapravo i nosi ključnu poruku ove knjige − vezu između neprolaznog, večnog i veličanstvenog, sa onim prolaznim, sa čovečanstvom. 

Jorgos Lantimos je pozorišni i filmski producent, reditelj i scenarista. Njegova poznata ostvarenja su Kineta, Očnjak, Alpi, Jastog i oskarovac Miljenica, a sada će njegov korpus biti obogaćen novim projektom i novom saradnjom sa modnom industrijom.

Gucci Cruise 2020 Fashionela 5

Foto: www.fashionela.net

Naziv Gučijeve knjige je Oviparity, i to je pojam koji označava način razmnožavanja životinja polaganjem jaja. Iako deluje potpuno besmisleno, ovaj naziv nije slučajan izbor. Prema grčkoj mitologiji, bog Zevs bio je zaljubljen u neosvojivu Ledi. Njenu ljubav pridobio je pretvorivši se u labuda koji je dospeo u njeno naručje. Nakon toga je Ledi dobila jaja iz kojih su se izlegla njihova deca. Neprolaznost i prolaznost, nežnost i čovečanstvo. Ledi predstavlja centralnu figuru u već pomenutoj galeriji. Knjiga je raskošna i obiluje elegancijom, što su nezaobilazne stavke ovog brenda od njegovog nastanka.

Izvori: wannabemagazine.com, vogue.com.

Ključne reči: moda i stil , Gucci , Yorgos Lanthimos , kolekcija , knjiga , Dizajn , umetnost , kultura , reditelj , film ,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.