Jakne za nadolazeću sezonu

Jovan Živković 2019.
Komentari

Ma koliko god vreme bilo varljivo ove godine, zima polako kuca na vrata. A kada zima konačno uđe u vaš dom, jakna postaje neizostavni odevni komad za svakoga. Upravo zbog njihove neophodnosti i vremenskog intervala korišćenja, zimske jakne svake godine postaju sve raznovrsnije. Da li ste naklonjeni klasičnim, jednostavnim modelima ili žudite za urbanim, dekorisanim modelima? Preferirate li jednobojne jakne ili one na kojima se smenjuju boje i nijanse? 

Foto: www.pinterest.com

Kaput je odavno prevazišao pojam trenda, nadmašio legendu i postao večan. Elegancija koja ga je nekad krasila nije izgubila svoj sjaj, no čak je i kaput morao da prođe kroz određene korekcije. Kako danas dominira uz telo moda, noviji modeli kaputa krojeni su da budu po meri korisnika. Kapute odlikuje jednostavnost i jednobojnost, kao i ponos kada je reč o ne mešanju sa bilo kojim sportskim odevnim kombinacijama. Perjane jakne osvojile su tržište pre par godina i kako stvari stoje dominiraće na njemu barem još toliko godina. Ono što odlikuje ove jakne jeste njihova laganost, jednostavnost i univerzalnost. Jer ove jakne idu uz sve, od farmerica, preko trenerki, pa sve do najobičnijih pantalona, u svakom trenutku izgledaćete moderno. Njihove karakteristične kapuljače viđaćete na svakom drugom čoveku u gradu. Bomber jakne takođe su dobile na popularnosti u poslednjih par godina, pogotovu među mlađom populacijom. Iako na prvi pogled ne deluju dovoljno toplo, materijal će vas sigurno oduveriti od te pomisli. Pored otpornosti na vetar, ove jakne odlične su i za kišovito vreme. Ako odaberete model sa kog se skida postava. možete dobiti i jednu, sasvim zgodnu, jesenju jaknu. Ove jakne najlepše izgledaju kada su u potpunosti uz telo.

Jakne sa krznom potpuno opravdano važe za najtoplije od svih. Dugo su zbog toga bile targetirane kao vanmoderne i prevaziđene, da bi poslednjih godina prošle kroz drastičnu korekciju. Zahvaljujući raznim urbanim detaljima, ali i načinu nošenja postale su zaštitni znak urbanog dela društva, pre svega frilensera i influensera. Kamuflažna jakna broji možda poslednje godine života. Njen zlatni period prošao je pre pet godina i danas opstaje jedino zahvaljujući staroj slavi. Ipak, kako i druge jakne počinju da neguju taj vojnički dizajn, stara slava sve brže bledi. Prednost ovih jakni je što se, poput perjanih, lako kombinuju sa raznom odećom i obućom. Termo jakne namenjene su isključivo onima kojima je cilj da se ugreju tokom zimskih dana. Nagledaćete ih se na deci koju su zabrinuti roditelji utovarili na njih, kao i na nešto starijim sugrađanima. Takođe su univerzalnog karaktera i, ma koji god broj uzeli, ova jakna će prosto visiti sa vas

Izvoriwww.menshealth.rs injournal.rs www.nezavisne.com

Ključne reči: moda i stil , Jakne , zima , zimske jakne , tekstura , model , Dizajn , sezona ,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.