Prijava

Detaljna pretraga

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Moda i stil

Parfem kao bunt

Marija Janković 18.11.2019. Komentari

Možemo li pobunu dići u modnom svetu, a da to ne radimo odećom? Ili nakitom? Obućom, torbama i nekolicinom ostalih aksesoara? Može li bunt označiti upravo onaj detalj koji daje pečat na kraju svakog iskombinovanog stajlinga, onaj kojeg ne vidimo, ali kojim svakako ostavljamo prepoznatljivi trag? Da je bitka protiv uniformisanosti i izgradnja sopstvenog identiteta i na ovaj način moguća pokazao nam je britanski modni dizajner, Džon Galijano, lansiravši na modnu pozornicu Mutiny parfem.

Foto. www.pinterest.com

Inspirisan jedinstvenošću i bojenjem izvan linija, ovaj avangardni umetnik spojio je nespojivo, a pod tim ne podrazumevamo samo note mirisa koje sadrži bočica Mutiny parfema već i samog reklamnog filma, kao i cele ideje pronalaženja identiteta, koja se krije i pozadinski proteže kroz celokupnu kampanju. Shodno prkošenju bilo kakvog vida jednoličnosti Mutiny za sobom ostavlja trag tuberze, kruške, ružičastog bibera i agare. Ostavlja autentičan trag kao i svaka jedinka na ovom svetu, te je u reklamnom filmu Džon, umesto svetu dobro poznatih angažovao buntovna lica koja vide, čuju i razmišljaju izvan svakodnevno datog okvira života. Svako od članova Mutiny grupe je unikat koji vodi i bije svoju bitku, baš kao i svako od nas.

Žizel Zanauti jedna je od buntovnica koja sa sobom nosi poruku o individualnosti i sposobnošću izražavanja svoje ja kao i zahvalnost društvu koje ju je gurnulo preko ivice upravo zbog toga jer smatra da posle pada možeš samo da se jače i bolje razviješ kao persona. Etiketa koju ovaj parfem sa sobom nosi je ona koja nam govori da je u redu da padnemo, jer posle toga možemo samo da ustanemo, ali i da je u redu da pre mogućeg pada protestvujemo protiv svega što nas na bilo koji nemoralni način ograničava.

70387189 268904694070464 8629333156693923355 nFoto: www.vogue.com

Sama ideja celokupnog parfema proistekla je iz sve većeg ukalupljivanja ljudi, ali i samih težnji da sebe smeste u određeni kalup, iako iz njega vidno štrče. Modna scena je najpogodnija za plasiranje takvih ideja, te je britanski dizajner taj isti put iskoristio za pokretanje rešavanja problema tog tipa. Pronađite svoj identitet, ostavite svoj trag, ne morate nanositi isti parfem svakog dana.

Izvori: wannabemagazine.com, www.vogue.com

moda i stil,parfem,Mutiny,Francuska,Britanija,Bunt,Etiketa,Identitet,Autentičnost,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.