Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Moda i stil

Milica Jevtić: Kada je koža negovana, svaki mejkap će dobro stajati

Anastasija Arvai 31.10.2019. Komentari

Besplatna radionica Nauči da se našminkaš s Milicom Jevtić održana je 29. oktobra u hotelu New City. Milica Jevtić je ovom prilikom prisutnima odala nekoliko mejkap trikova, a najsrećniji u publici osvojili su i nove Oriflame parfeme.

Foto: Jovan Živković

Milica Jevtić se profesionalno bavi šminkanjem 20 godina, a osim toga bavi se i glumom. Našminkala je više od 100 lica sa naslovnica i savetnik je za lepotu vodećih kozmetičkih kompanija kao što su Vichy, Sephora, Guerlain, RVB, La Roche Posay, Diego Dalla Palma i Darphin. Osim toga, saradnik je u nastavi na Farmaceutskom fakultetu u Novom Sadu, a kao šminkerka radila je na preko 70 filmskih projekata. Radionica je organizovana sa ciljem da se na jednostavan način predstave osnove šminkanja i prisutnima prenese Miličino iskustvo, a govorilo se i o parfemima, njihovom procesu nastanka, kao i o kombinaciji mirisnih nota. Nakon radionice, Milica je za Studentski dnevni list govorila o usklađivanju šminke sa bojom kose i godinama, o tome kako se treba šminkati za odlazak na fakultet, kao i o mnogim drugim temama.

Koje su najčešće greške prilikom šminkanja?

Milica: Vrlo često je to neprilagođena boja tečnog pudera, a kao veliku i čestu grešku dodala bih i grudvice na trepavicama.

Sve je veći broj mladih devojaka koje biraju šminkanje kao profesiju. Šta mislite o tome?

Milica: Biti profesionalni šminker znači imati u sebi dosta toga što vuče ka ozbiljnoj umetnosti. To je jako skupa profesija i u nju se dosta ulaže. Trebalo bi da u svom koferu za šminku imate proizvode koje sebi ne može priuštiti baš svaka žena. Strogo mora da se vodi računa o higijeni, o tome čime radite i kako radite. Naravno, tu je i iskustvo. Veliki broj devojaka krene, ali ubrzo odustane, jer shvati da to i nije baš brza i laka zarada kako se može pomisliti. Treba raditi na razvijanju umetničke crte i onaj ko je predan tome iz srca može napraviti uspešnu karijeru.

IMG 6d7fcc193d1ea32f4da7e4d89c0b0686 VFoto: Jovan Živković

Postoji više opcija za šminkanje, poput šminkanja prstima i šminkanja uz pomoć alata. Koju Vi preferirate?

Milica: Meni je šminkanje prstima fenomenalno, ja se i privatno tako šminkam. Trenutno je prisutna ekspanzija svega, zato što morate prodati sve te četkice, pudere, korektore... Kada sam ja počinjala, radili smo sa mini-neseserom, a sada je tu tona šminke, iako je i dalje potreban mali broj preparata za jedno šminkanje. Poenta je prilagoditi šminku svom budžetu. Sasvim je dovoljno deset proizvoda.

Kakva bi bila idealna šminka za dan na fakultetu?

Milica: Dobar korektor da sakrije podočnjake posle neprospavane noći pred ispit, dobar tečni puder, maskara i lepo rumenilo koje će dati licu svežinu, jer u periodu kada intenzivno učimo primećujemo neko sivilo na koži. Ideja o crvenom ružu pada u vodu, jer na fakultetu ne možemo razmišljati o tome da li je lepo namazan, tako da su idealan izbor balzami za usne u boji ili labelo.

Koja je ličnost, po Vašem mišljenju, gotovo uvek perfektno našminkana?

Milica: Ja volim glumice koje se svakako često pojavljuju u javnosti bez šminke. One će za specijalne prilike nositi jak i dobar mejkap, ali prvenstveno imaju dobro negovano lice i rado izlaze nenašminkane. Kejt Blanšet, Dženifer Eniston, Šarliz Teron i Meril Strip, koja i u sedamdesetoj godini odlično izgleda. Kada negujete kožu, svaki mejkap će vam dobro stajati!

IMG d4e524513fa0e480e19dd5c5b8e750d4 V1Foto: Jovan Živković

                                                                                                                                                             
Kako se usklađuje šminka sa bojom kose i godinama?

Milica: Kada imate mladost sve vam lepo stoji i možete da se igrate svim bojama. U tom slučaju, boja kose i nema toliko veze sa samom šminkom. Kada ste zrelijih godina, tu ne treba preterivati sa šminkom, jer možete delovati degutantno, što nije dobro. Treba se prikloniti prefinjenijem, damskom izgledu. Devojke sa vatreno crvenom bojom kose trebalo bi da obrate pažnju na odabir nijanse crvenog ruža, da biraju onaj istog podtona koji ne odudara od kose.

S obzirom na to da radite 20 godina, koje biste iskustvo izdvojili kao omiljeno u karijeri?

Milica: Saradnja sa Vinsentom Kaselom. Radila sam kao trener za Yves Saint Laurent, a on je bio zaštitno lice parfema La Nuit de L'homme u tom momentu. Što se tiče glumačke saradnje, to bi bio film Stado, kada sam u istom trenutku delila kadar sa Nikolom Đuričkom i Nikolom Kojom.

moda i stil,Milica Jevtić,šminka,Oriflame,MUA,radionica,trend,šminkerka,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.