Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Moda i stil

Micro-concealing − tehnika prirodnog izgleda

Marija Janković 15.10.2019. Komentari

Novu bjuti tehniku kojom postižemo blistav i prirodan izgled lica donosi nam Mario Dedivanović, poznatiji kao MakeUpByMario, dugogodišnji šminker Kim Kardashian West. Ona je poznata po bjuti rutini koja zahteva izuzetno precizno i dugo konturisanje lica, kao i nanošenje mnogih produkata kako bi konačan ishod bio besprekoran ten. Nasuprot tome, podelio je svoj trik kako lako i efikasno doći do nežne teksture kože lica.

Foto: www.kurier.at

Micro-concealing je tehnika koja se koristi kako bi se ispeglale sve nepravilnosti na licu uz pomoć par produkata i najtanje četkice koju posedujete. Produkt koji se koristi jeste korektor koji najbolje pristaje koži vašeg lica i nanosi se upravo tankom četkicom u vidu malih tačkica na mestima na kojima želite da prekrijete pege, fleke ili neki drugi oblik nedostataka na licu. Nakon tačkastog nanošenja, najbolje je utapkati puder prstom, ali možete i tuferom to učiniti i stopiti sa kožom. Odabir odgovarajućeg korektora je ključna stvar.

Ova tehnika je jednostavna i čini se ne tako nova, ali zapravo otkriva grešku koju žene dugi niz godina ponavljaju, a to je stavljanje tečnog pudera umesto da to rade korektorom. Ovo je odličan način za postizanje laganog osećaja na licu, bez prevelikog truda, a da se kao ishod dobije nežna i blistava tekstura kože lica. Korektor koji se koristi mora biti što sličniji vašem tenu ili nešto svetliji, ali nikako tamniji. To je samo još jedna često ponavljana greška. Nijedan ten gotovo da nije isti, tako da savršenu boju možete dobiti i kombinovanjem više njih. Prilikom šminkanja ovom tehnikom biće vam potrebno i prirodno svetlo, jer veštačko svetlo u prostoriji često zna da se poigra senkama na licu. Nakon što ste proizvod prvo naneli četkicom, a onda jednostavno utapkali prstom, sledi sunđer za šminkanje, kojim ćete što bolje utapkati najosetljiviju regiju ispod očiju, idući ka spoljašnjim uglovima. Na kraju sledi lagani puder u kamenu, koji se nanosi takođe tehnikom tapkanja, a služi da učvrsti korektor na licu kako bi ostao što duže na mestu tokom dana. 

Izvori: www.wannabemagazine.com, www.bazar.com 

moda i stil,šminka,Mario Dedivanović,Make up,MUA,Kim KardashianWest,lice,nega,Korektor,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.