Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Moda i stil

Veličanstvane maskare u boji

Katarina Mladenović 19.8.2019. Komentari

Maskara je nezaobilazni deo nesesera svake devojke, a mnoge je stavljaju čak i kada nemaju vremena za komplikovanu šminku. Ona otvara pogled, daje svežinu licu i čini oči krupnijim. Iako se najčešće upotrebljava maskara crne boje, postoje i one u drugim bojama, kao što su braon, plava, zelena, ljubičasta, crvena ili žuta. One su dobre za eksperimentisanje i promene, ali mogu postati i deo svakodnevne rutine.

Foto: www.prusakagit.com

Plava maskara pristaje svim bojama očiju. Ona će dodati dubinu plavim očima, ali u tom slučaju treba izbegavati plavu olovku ili senku za oči. Uz nju se može koristiti narandžasta senka ili bilo koja druga kontrastna boja, dok će zelenim očima plava maskara dodatno istaći blistavost uz senku boje breskve. Uz smeđe, crne ili sive oči odlično idu sve nijanse plave maskare, od zagasitih i diskretnih do izrazito plavih.

Ljubičasta maskara odlično ide uz smeđe oči, naročito u kombinaciji sa zlatnom senkom. Zelenim očima pristaje maskara u purpurnoj nijansi. Ostatak šminke treba prilagođavati ljubičastoj maskari, jer je ona sama po sebi specifična. Braon maskara je izbor za one koji ne bi hteli previše da eksperimentišu i odgovara svim bojama očiju. Šminkeri je koriste onda kada žele da postignu mekši pogled i nežniji izgled lica. Odgovara plavušama nežnije puti i sa prirodno svetlim trepavicama.

blue mascara

Foto: www.elle.com

Zelena maskara se logično povezuje sa zelenim očima, naročito ako se radi o tirkiznoj nijansi. Ona se odlično slaže i sa smeđim očima. Da bi se dodatno istakle oči, može se staviti bela senka, koja će napraviti kontrast. Žuta maskara će se najbolje slagati sa očima boje lešnika. Oči boja lešnika su na granici između braon i zelenih, tako da će lepo izgledati sa ovom nijansom maskare, dok smeđim očima odgovara zlatna nijansa.

Crvena maskara odličan je kontrast zelenim očima, kao i maskara u bordo nijansi, koja će se idealno uklopiti sa senkama u nijansama braon boje i zemljanih tonova. Plavim očima odgovara nijansa burgundi. Roze nijansa rezervisana je za festivalska izdanja, dok za nošenje u svakodnevnom izdanju treba malo više hrabrosti. Tada se može kombinovati sa crnom maskarom, tako što se na koren trepavica nanese crna, a na vrh ružičasta.

Izvori: cosmopolitan.rs, zenskimagazin.rs, mogujatosama.rs, make-up.rs.

moda i stil,maskara,šminka,oči,boje,Senke,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.