Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Moda i stil

Prve kreacije vojvotkinje od Saseksa

Marija Janković 4.8.2019. Komentari

U saradnji sa ženskom humanitarnom organizacijom Smart Vorks (Smart Works) i dizajnerkom Miše Nono, Megan Markl kreiraće kolekciju klasične poslovne odeće za žene.

Foto: www.vogue.com

Smart Vorks je humanitarna organizacija koja pruža usluge korišćenja odeće za poslovne intervjue za žene i uporedo ih uči kako da se izbore da se bave onim čime žele, naročito ako su u pitanju žene beskućnice ili žrtve nasilja. Nekadašnja glumica, a sada deo kraljevske porodice, Megan Markl donosi nešto potpuno novo dizajnerskom svetu. Za svaki komad odeće koji bude bio prodat Megan će potpuno isti model donirati za Smart Vorks kako bi ga koristile žene kojima je potreban. Megan i Nono će svoje komade kreirati u saradnji sa britanskom maloprodajnom radnjom Marks&Spenser (Marks & Spenceriz modne kuće Džigso (Jigsaw). Ova kolekcija predstavlja njen prvi korak u modnom svetu koji će ostaviti dublji trag za žensku populaciju. Kako za sebe tako i za sve žene kreiraće nešto što će biti kombinacija konzervativnog, monarhijskog i modernog stila.

Nakon nekoliko poseta Smart Vorksu tokom protekle godine vojvotkinja je bila inspirisana njihovim radom, posebno time što je u pitanju neprofitna organizacija koja pomaže ženama i uči ih kako da se poslovno ponašaju kako bi postale uspešne, objavljeno je na Saseks Rojal (SussexRoyal) Instagram profilu.

Izvori: britishvogue.com, wannabemagazine.com

moda i stil,Meghan Markle,Dizajn,Smart Works,Misha Nonoo,posao,žene,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.