Kada jesen zamiriše na umetnost

Aleksandra Ničić 2017.
Komentari

Jedna od najstarijih kuća mirisa na svetu Guerlain predstavila je javnosti limitirano izdanje parfema Fall flowers, i to u porcelanskoj bočici koja je ručno obojena. U pitanju je plod saradnje sa japanskom laboratorijom Arita Porcelain Lab. 

www.guerlain.com

Celokupna kolekcija je inspirisana mirisom sveta cveća, te je bočica dekorisana ručno oslikanim cvetovima i laticama koje upotpunjuju floralnu tematiku. Slikana je po obrascima drevne japanske tehnike, pa je zbog toga dostupno samo 1500 komada. Pored toga, poklopac sa zlatno akcentovanim laticama daje sofisticiranu notu celokupnom izgledu bočice.

Eksplozija mirisa ruže, kanange, jasmina i cveta pomorandže prvo je što ćete osetiti kada otvorite bočicu. Stručnjaci kažu da miris podseća na veliki buket sveže ubranog cveća okupanog prirodnom rosom. Prvi udisaj će vas odvesti u sasvim novu cvetnu dimenziju.

Ovo je treći put da Guerlain sarađuje sa laboratorijom Arita Porcelain Lab u Japanu. Prethodni parfem je bio inspirisan ljubavnom vezom između britanskog pomorskog oficira i supruge japanskog admirala tokom rusko-japanskog rata. Iz tog razloga bočica je bila oslikana srcima i imala poklopac u istom obliku.

Izvori: www.grazia.rs, www.harpersbazaar.rs 

Ključne reči: Guerlain , Fall flowers , parfem ,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.