Budi svoja − inspiracija se nalazi u garderoberu

Ljubica Slavković 2019.
Komentari

Pojedinačni stil može ostaviti dobar prvi utisak, izraziti osobu i povećati samopouzdanje. Pronalaženje i razvoj vlastitog izgleda je beskonačan proces pun raznolikosti. Vaš stil treba da bude i u skladu sa vašim životnim stilom, oblikom tela i preferencijama boja. Potražite inspiraciju od modnih ikona ili internet resursa i eksperimentišite sa načinom na koji se izražavate. Drugačije je uvek u modi.

Foto: procaffenation.com

Inspiracija se nalazi u vašem garderoberu. Pre nego što obnovite svoj stil, ili se odlučite za promenu, sortirajte svoju odeću i probajte dosta stvari. Da biste se igrali sa drugačijim izgledom, pokušajte da uparite omiljenu odeću sa drugim stavkama koje obično ne biste pokušali. Donirajte sve odevne predmete koje ne nosite, ili vas ne čine da se osećate samopouzdano. Na primer, možda uvek nosite majice sa farmerkama, što vam je dosadilo i u čemu počinjete da se osećate uvek isto.

Pokušajte sa kariranim košuljama ili sa džemperima od vunenih materijala i dodajte neki detalj. Ili pokušajte upariti košulje sa suknjama ili pantalonama. Razmislite kada ste poslednji put nosili neku kombinaciju. Ako je prošlo mnogo meseci do jedne godine od kada ste poslednji put nosili neku kombinaciju, možda je vreme da je isprobate ponovo.

homepage 5

Foto: sydneylovesfashion.com

Možete uslikati vaše odevne kombinacije, kako biste nekada u žurbi skratili vreme spremanja. Na taj način takođe možete jednostavno da pregledate šta ste ranije učinili da se osećate samopouzdano i da težite sličnom izgledu. Ne morate da idete sa identičnim izgledom kao sa vaše slike. Koristite ga kao inspiraciju. Možda su crna haljina, čarape sa dezenom, čizme i pojas, koje ste nosili pre par meseci, idealna kombinacija i sada. Razmislite o nošenju iste haljine, ali sa različitim čarapama ili cipelama umesto čizama.

Napravite svoj folder slika odevnih kombinacija koje ste pronašli na internetu. Sačuvajte slike kompletnih odela, zanimljive dodatke, cipele i jedinstvene jakne. Pre nego što krenete u kupovinu, pogledajte šta ste sačuvali da biste mogli da tražite sličnu odeću. To će vam olakšati kupovinu i uštedeti vreme. Potražite kolekcije spremne za nošenje u modnim časopisima ili na veb-stranicama. Stilovi i trendovi dolaze i odlaze sa promenom godišnjih doba. Možete pregledati trenutne kolekcije da biste pronašli inspiraciju za sopstveni izgled. Potražite predmete koje možete nositi tokom cele godine, bez obzira na najnovije trendove.

ikea design a customised open wardrobe to suit your bedroom storage needs 1364666589394 s41

Foto: ikea.com

Razmislite šta već imate u svom ormaru dok kupujete. Ako znate da vam je potrebno novo odelo za nošenje na intervjuima za posao, ili novi par patika za trčanje, za teretanu, počnite od ovakvih predmeta. Kupujte u prodavnicama, gde možete uštedeti, a gde ipak možete pronaći nešto jedinstveno. Možete kupiti nove stvari na ovim lokacijama bez prekoračenja budžeta.

Uvek možete biti drugačiji uz malo mašte i truda. Garderoba nije ono što čini osobu, ali je opet predstavlja i ulepšava. I najjednostavnija odevna kombinacija može izgledati elegantno i lepo. Inspiracija se nalazi u vašem garderoberu.

Izvori: wikihow.com

Ključne reči: moda i stil , odevanje , garderoba , haljine , cipele , inspiracija ,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.