Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Moda i stil

Najčešći modni promašaji muškaraca

Tamara Radovanović 30.1.2019. Komentari

Od muškaraca se, stereotipno, očekuje da se razumeju u automobile i sport. Prema tim shvatanjima, žene bi trebalo da brinu i o svom i o stilu oblačenja svojih partnera. Međutim, najnovija istraživanja pokazuju da se muškarci sve više interesuju za teme iz oblasti mode, ali i da često greše u izboru i kombinovanju odevnih komada. 

Foto: www.stylemagazine.com

Prema istraživanjima, savremeni muškarac provede oko dva sata nedeljno odlučujući šta će obući. Glavni krivac za to je pritisak koji stvaraju društvene mreže, tačnije aktuelnosti koje nameću trendseteri i zvezde. Kada je reč o modnim promašajima, sasvim je bezazleno kada se potkrade neki. Međutim, postoje pravila Ne, nikako! i Da, svakako! kojih bi se muškarci mogli pridržavati i tako izbeći i najmanje promašaje. Ono što bi definitivno trebalo izbegavati je predimenzionirana garderoba. Nema potrebe kupovati XL veličinu, ako i M sasvim odgovara. Veći brojevi čine da muškarac izgleda nezainteresovano za svoje odevanje i ne čini da izgleda krupnije. To je naročito važno kada su u pitanju jakne i sakoi, jer oni moraju biti veoma dobro ukrojeni da bi lepo stajali. Komično mogu izgledati i majice i bluze manjih brojeva, za kojima momci veoma često posežu kako bi istakli svoje mišiće. 

Još jedna prilično neugodna greška jeste navlačenje plitkih pantalona ili farmerki do ispod pazuha. To može izgledati groteskno. Komad koji je odavno Ne, nikako! je i košulja sa kratkim rukavima. Danas postoji velika mogućnost izbora tankih, lanenih i pamučnih košulja i nema potrebe za košuljom kratkih rukava, koliko god da je vrućina. Greška koju muškarci prave, iako se čini da je ta praksa prevaziđena, jeste i nošenje čarapa uz sandale. Osim što je estetski neprihvatljivo, to je i besmisleno, jer se mogu nositi cipele ili patike ukoliko nije vreme za sandale, a ukoliko jeste, onda nema potrebe za čarapama. U našoj zemlji postoji i problem sa odabirom dobrih, ali neadekvatnih kombinacija za određene prilike. Trebalo bi da je sasvim jasno da patike i trenerke nisu pravi izbor za odlazak u bioskop, klub, kafić ili na sastanak. Trenerka je savršen izbor za trening i odmaranje kod kuće, ali svaka odevna kombinacija ima svoje mesto i vreme

main qimg 4eafc1ed2a6d34afe56fc717c38df8b8

Foto: www.ataccs-kids.com

Modni stručnjaci savetuju i izbegavanje novčanika na kaiš ili malih muških torbi. Sasvim sigurno, postoje kreativniji načini da se spakuju novčanik, naočare, ključevi, mobilni telefon i druge sitnice. Promo majice sa sloganima, naročito sa duhovitim sloganima u vezi sa pivom, treba u potpunosti zaboraviti. Kako bi pokazali rezultate napornog vežbanja, momci često posežu za atlet-majicama. Međutim, treba imati u vidu da one spadaju u donji veš. Dakle, neophodno je obući nešto preko takve majice. Ono što ne bi trebalo nositi su i kargo ili militari pantalone. Ovo pravilo se odnosi na sve donje delove odeće koji nisu ni dovoljno dugački ni dovoljno modno kratki, tako da u njima muškarac može izgledati kao da se priroda surovo poigrala sa njegovim proporcijama.

I najzad, čisti i namirisani muškarci uvek su privlačni ženama. To je baza od koje se polazi i nikakva markirana i skupa garderoba ne može nadomestiti nedostatak nege kod muškarca. Jedna od prvih stvari koje žene primećuju su nokti, kako na rukama tako i na nogama, pa je neophodno da oni uvek budu uredni. Tetovaže su definitivno u trendu, ali ne sidra iz JNA ili neki slični motivi, kojima se muškarci diče i pokazuju preteranu nadmenost. Važno je napomenuti i da se nikako ne sme preterivati sa količinom losiona za posle brijanja, parfema ili dezodoransa. Osim toga, pažljivo treba birati mirisne note. Potrebno je voditi računa i o bradi. Muškarci koji imaju sređene brkove ili bradu manje su konvencionalni i imaju pomalo avanturistički stav, a pripisuju im se i karakteristike kao što su zrelost, mudrost i dostojanstvenost.

Izvori:  cosmopolitan.rs, wannabemagazine.com, esquire.rs.

moda i stil,zabava,muškarci,promašaji,žene,odeća,obuća,nega,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.