Humanitarna modna revija za štićenice Sigurne kuće

Marija Đorđević 2019.
Komentari

Humanitarna modna revija Osnažena, na kojoj će se okupiti i više od desetak srpskih tekstilaca i modnih brendova, biće održana 24. januara u hotelu Tami. Početak je zakazan za 20 i 30. 

Foto: www.facebook.com/evrozena

 Revija ima za cilj prikupljanje donacije za edukaciju žena − štićenica niške Sigurne kuće, radi njihovog efikasnijeg zapošljavanja i samozapošljavanja, bolju infomisanost žena u Nišavskom okrugu, radi prevencije od porodičnog nasilja i podrške preduzetničkom razvoju. Tim povodom je i potpisan sporazum o saradnji, koji su potpisale članica udruženja Evrožena Milunka Ignjatović, direktorka Sigurne kuće Sonja Šćekić i direktorka Kuće klastera dr Danka Milojković.

Direktorka Kuće klastera Danka Milojković kaže da je vrlo važan spoj privrede i institucije i jedne poslovne organizacije koja sve to može da organizuje, te navodi:

 U celoj ovoj priči Kuća klastera je, zapravo, poslovna organizacija koja je organizovala partnere, koja će brinuti o dokumentaciji koja mora da prati ovakvu vrstu događaja, jer kada se radi o prikupljanju sredstava, sve mora da bude transparentno, i učesnici na reviji će na licu mesta davati svoje priloge koji će biti javno evidentirani. Svi učesnici će dobiti zahvalnice, jer bilo koliko da su dali za potrebe edukacija žene koje su žrtve nasilja, dobrodošlo je i od srca

Direktorka Sigurne kuće Sonja Šćekić smatra da od kada postoji jedno ovakvo udruženje u kome se veliki broj žena bavi tekstilom i modnim dizajnom, postoji još veća mogućnost za pomoć žrtvama nasilja, stoga je objašnjava:

Mi smo našim planom isplanirali dalji rad na ekonomskom osnaživanju naših štićenica. Sledeći korak će biti potpisivanje sporazuma o saradnji sa našim narodnim Univerzitetom, u gradu Nišu, upravo kako bismo naše štićenice upućivali tamo, a gde će odabrati zanimanje prema svojim, pre svega, mogućnostima, ali i prema svojim interesovanjima. Takođe, u planu je da proširimo saradnju sa našim rukovodstvom, ne samo sa rukovodstvom na nivou grada, već i na teritoriji čitavog Nišavskog okruga.

50261833 2481291758556998 4529157057898610688 n

Sonja Šćekić, Milunka Ignjatović i Danka Milojković; Foto: www.facebook.com/evrozena

Članica udruženja Evrožena Milva Ignjatović o celoj ovoj inicijativi kaže:

Pre tri godine smo gospođa Šćekić i ja pokrenule jednu ovakvu malu inicijativu što se tiče toga i tada smo krenule sa edukacijom nekoliko divnih dama koje su tada bile u Sigurnoj kući. Meni je drago sada kada od gospođe Sonje čujem da su one sebe prepoznale u tome i da se već bave tim poslom. U međuvremenu su se javili i drugi naši saradnici iz nekih dvadesetak fabrika sa ovog našeg područja, gde su pokazali ne samo inicijativu, nego i podršku, jer nama trebaju kvalitetni radnici i to je dobro da smo se okupili da napravimo ovako jedan veliki i uzvišeni cilj, da edukujemo žene i da ih nakon toga zaposlimo.

Inače, udruženje Evrožena locirano je u Beogradu, a u planu imaju i formiranje Centra za modu i dizajn u Nišu, pri čemu će na taj način omogućiti svim ženama, pre svega štićenicama Sigurne kuće, besplatne edukacije kada su u pitanju tekstil, pletenje i vez. Humanitarna revija će okupiti eminentne ljude iz javnih institucija, akademskog sektora i poslovne zajednice, medija, finansijskih organizacija našeg grada i juga Srbije. Oni će uveličati promociju svojim prisustvom, ovoga puta u ulozi manekena i samim tim će domaćim modnim brendovima omogućiti bolju promociju.

Događaj će okupiti oko 300 ljudi sa juga zemlje, koji će svojim učešćem pomoći humanitarnu akciju u borbi protiv nasilja nad ženama kroz ekonomsko osnaživanje žena. Učesnici i gosti revije će dobiti kartice za popust od deset posto na kupovinu proizvoda srpskih tekstilaca u toku ove godine. U programskom delu revije učestvovaće Ansambl Groš, Udruženje Mladi kreativci − Rastimo, Folklorski ansambl Mozaik, Impresija i mnogi drugi. Prijavljivanje učešća na humanitarnoj reviji je u toku preko Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli..

Izvori: www.facebook.com; www.belami.rs

 

Ključne reči: humanitarna moda revija , osnažena , sigurna kuća , moda i stil ,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.