Ženske čarape — simbol otmenosti i elegancije

Tamara Radovanović 2018.
Komentari

Jesen je pravo vreme da se iz ormara izvuku unihop čarape. One definitivno zaslužuju da im se posveti određena pažnja prilikom odabira stajlinga, s obzirom na to da noge obuhvataju oko 50 odsto ženskog tela.

Foto: www.daily.jstor.org

Bonton za žene sredinom prošlog veka nalagao je da se čarape nose uvek, bez obzira na godišnje doba, čak i leti. Plaža je bila jedino mesto na kojem nije bilo neprimereno biti bez čarapa. Iako se to i te kako promenilo, one su jedan od omiljenih modnih detalja mnogim ženama. Njihova funkcija nije samo da zaštite od hladnoće, već i da oblikuju figuru i da listovima daju lepši tonus. Modni stručnjaci saglasni su sa tim da su unihop čarape simbol elegancije i otmenosti, a naročito preporučuju da se nose uveče. Naravno, model i boja čarapa biraju se na osnovu ostatka stajlinga.

Elegantne haljine zahtevaju izuzetno providne čarape, čija boja treba da bude vrlo slična boji cipela kako bi noge izgledale duže i mršavije, dok su nešto ležernije kombinacije mnogo efektnije sa punijim čarapama. Na sandale se nikada ne nose čarape koje imaju šavove na prstima ili peti, a najgora omaška u stilu je ako se na potpuno prozirne čarape obuju crne cipele. Ženama koje žele da izgledaju privlačno i provokativno preporučuju se modeli sa iscrtanim halterima ili sa crtom sa zadnje strane noge. Tanke crne čarape su uvek dobar izbor, jer predstavljaju klasiku i sa tim nema greške. Osim toga, crna boja se uklapa uz svaku modnu kombinaciju, a koža se kroz ovakav model blago providi. 

23f1d77db86928e7a2a6938391f97597

Foto: www.pinterest.co.uk

Za postizanje school look-a najbolje je preko čarapa obući dokolenice, koje će, takođe, dodatno grejati noge. Debele crne čarape idealne su za zimu, jer su tople i udobne. One su pravi izbor za neupadljive dnevne kombinacije i idealne su za poslovno okruženje. Uz tuniku mogu poslužiti i kao helanke. Čarape sa radom su rezervisane za odvažne žene koje vole da budu primećene. Na tržištu postoji širok izbor ovakvih čarapa, ali su najpopularnije one sa tufnama. Sa belim unihop čarapama žene moraju biti oprezne, jer ovakav model može vizuelno proširiti noge. Čarape u jarkim bojama osvežiće svaki izgled i one se preporučuju naročito damama avanturističkog duha. Još jedan savet modnih stručnjaka jeste da se uvek ima rezervni par u torbi, jer može biti veoma neprijatno i nepristojno nositi pocepane ili čarape na kojima je pošla žica.

Izvori: zenskimagazin.rsmogujatosama.rs.

Ključne reči: moda i stil , zabava , unihop , ženske čarape , elegancija ,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.