Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Studentski život

Predavanje o 60 godina od prve televizije u Srbiji

Ana Stojanović 24.4.2018. Komentari

Predavanje pod nazivom Šezdeset godina od prve televizije biće održano 25. aprila u svečanoj sali Univerzitetske biblioteke Nikola Tesla. O televiziji govoriće prof. dr Tatjana Vulić, a početak je zakazan za 18 časova.

Foto: www.in4s.net

Zainteresovani će imati priliku da čuju o rađanju prve televizije u Srbiji,  televizijskom aparatu, prvom prenosu, kao i o zemljama koje su prve emitovale program. Neophodno je prijaviti prisustvo na imejl:  ili broj: 018/254-461 do 24. aprila do 19 časova. Televizija Beograd je počela sa radom 23. avgusta 1958. godine.

Tatjana Vulić je profesorka na Departmanu za komunikologiju i novinarstvo na Filozofskom fakultetu. Diplomirala je, magistrirala i doktorirala 2004. godine na Fakultetu političkih nauka u Beogradu. Radila je kao novinar u nekoliko medijskih kuća, a najduže kao dopisnik Radio-televizije Srbije u Kragujevcu. Objavila je na desetine naučnih i stručnih radova u domaćim i međunarodnim časopisima iz oblasti medija i dve monografije: Kragujevačka štampa u XIX veku: sadržinsko-žanrovske odlike (2007) i Istraživačko novinarstvo (2018). 

Organizatori su Univerzitetska biblioteka Nikola Tesla i Eu info kutak.

Ulaz je besplatan.

televizija,akademsko predavanje,prof dr Tatjana Vulić,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.