Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Studentski život

Emitovana premijerna emisija serijala „Diplomci”

Anđela Janjić 3.11.2020. Komentari

Novi serijal emisija „Diplomci” koji je realizovao Studentski kulturni centar uz podršku grada, počeo je sa emitovanjem 2. novembra. Ideja projekta je da se kroz serijal emisija prikažu profili najboljih studenata niškog univerziteta. U prvoj emisiji gostovao je Aleksandar Mihajlović, diplomirani pravnik.

www.ceu.edu

Kroz serijal emisija gledaocima će biti predstavljeni najbolji studenti Univerziteta u Nišu, kao i njihov dosadašnji rad i želja da se bave i rade u svojoj oblasti u Srbiji. Prva emisija u okviru serijala Diplomci emitovana je juče u 17h na fejsbuk stranici Studentskog kulturnog centraGost prve emisije je bio Aleksandar Mihajlović, diplomirani pravnik. Aleksandar je diplomirao na Pravnom fakultetu Univerziteta u Nišu, a master studije u oblasti međunarodnog prava ljudskih prava završio je na Saseks univerzitetu (Sussex University) u Brajtonu u Ujedinjenom Kraljevstvu, kao dobitnik Chevening stipendije koju dodeljuje Ministarstvo spoljnih poslova Ujedinjenog Kraljevstva. Aleksandar je u emisiji podeo svoje iskustvo u studiranju u Ujedinjenom Kraljevstvu. Njihov obrazovni sistem od predškolskog do univerzitetskog obrazovanja je specifičan i dosta se stavlja akcenat na individualnom pristupu učenja. U emisiji  je govorio i o različitim prilikama za putovanja i razmene koje se priužaju studentima na Pravnom fakultetu. Pravni fakultet ima lepu i dugu tradiciju u ponudi vannastavnih aktivnosti. Postoje određene studentske razmene na kojima studenti mogu da odu na jedan semestar u neku stranu zemlju i da budu na svom matičnom fakultetu.

Serijal je zamišljen tako da se studenti prikažu kroz intervjue, kako bi se što bolje predstavili publici, ali i medijima. Smatramo da najboljim studentima treba posvetiti posebnu pažnju, da o njima treba više govoriti i da su oni ti koji treba da budu uzor mlađim generacijama, poručili su iz Studentskog kulturnog centra.

studenti,studentskizivot,Diplomci,pravni fakultet,skc,Univerzitet u Nišu,studentski zivot,Studentski kulturni centar,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.