Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Studentski život

Onlajn izložba „Boja u arhitekturi”

Hristina Marković 28.10.2020. Komentari

Virtuelna izložba „Boja u arhitekturi” može se pogledeti na sajtu Građevinsko-arhitekonskog fakulteta, koju čine izabrani radovi studenata realizovani za vreme vanrednog stanja u okviru predmeta Likovne forme II.  

www.pixabay.com

Na izložbi se mogu videti likovni radovi više od 50 autora, a posebna pažnja posvećena je crtežu i boji u arhitekturi kao alatima za stvaranje i predstavljanje arhitektonskog dela. Kustosi ove izložbe su doc. dr Mirko Stanimirović, Ana Stanković, Strahinja Dimitrijević i Nikoleta Stevanović. Doc. dr Mirko Stanimirović profesor Građevinsko-arhitektonskog fakulteta zadužen za predmet u okviru koga su nastali radovi kazao je za Studentski dnevni List da je cilj ove onlajn izložbe da predoči srednjoškolcima rad na Arhitektonskom fakultetu u okviru predmeta Likovne forme, kao i da nagradi najbolje studente ovog fakulteta i da dokaže da, bez obzira na epidemiološku situaciju, njihov trud nije uzaludan i dodao: Nadam se, da će osim izložba, biti i magazina u kome će se nalaziti svi radovi najboljih studenata.

Sedma po redu izložba ovog fakulteta održava se u onlajn formi zbog trenutne epidemiološke situacije, te je dostpna na linku. Prvu izložbu Građevinsko-arhitektonski fakultet organizovao je 2014. godine. Posetioci su mogli da steknu uvid u program posvećen crtežu u arhitekturi, koji je postavio prof. dr Milorad Mladenović. Uz stalne adaptacije programa prema fokusu studenata predmeti Likovne forme i Likovne forme II od 2014. godine su pažnju posvetili crtežu i boji u arhitekturi kao alatima za stvaranje i predstavljanje arhitektonskog dela. Studenti su razvijali praktično iskustvo u istraživanju, stvaranju i predstavljanju arhitekture.

izlozba,humanitarna izlozba,virtuelna izložba,kultura,umetnost,studenti,studentski zivot,Građevinskoarhitektonski fakultet,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.