Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Studentski život

Novi akreditovani master studijski program na Univerzitetu

Tijana Milenković 14.10.2019. Komentari

Rezultat trogodišnjeg NatRisk projekta je akreditovanje novog master studijskog programa na Građevinsko-arhitektonskom fakultetu – Inženjerski menadžment rizika od prirodnih katastrofa.

Foto: Tijana Milenković

NatRisk Erazmus+ projekat traje već tri godine i finansira ga EU komisija, a Građevinsko-arhitektonski fakultet bio je nosilac i koordinator projekta ispred 13 drugih univerziteta i fakulteta iz cele Evrope. Razvoj master studijskog programa za upravljanje rizicima od prirodnih katastrofa na Zapadnom Balkanu bio je u fokusu NatRisk projekta, koji je finansiran iz Erazmus+ programa evropske komisije, a realizuje se u periodu od oktobra 2016. do oktobra 2019. godine. Opšti cilj projekta je izrada master nastavnih programa za upravljanje rizicima od prirodnih katastrofa u zemljama Zapadnog Balkana i edukacija stručnjaka za prevenciju i upravljanje rizicima od prirodnih katastrofa u regionu Zapadnog Balkana u skladu sa nacionalnim i EU politikama.

Stvoreni su uslovi na fakultetima kroz modernizovane laboratorije sa najnovijom hardverskom i softverskom opremom za simulacije i procene elementarnih nepogoda gde studenti stiču praktično znanje koje je moguće odmah primeniti, a savremeno opremljene biblioteke koje će značajno doprineti inovativnim master studijskim programima još jedan su od velikih benefita ovog projekta. Studenti koji odaberu novootvoreni akreditovani master studijski program, u trajanju od godinu dana (dva semestra), nakon uspešnog završetka programa dobijaju zvanje master inženjer menadžmenta.

Više o ovom programu studenti se mogu informisati putem sajta Građevinsko-arhitektonskog fakulteta ili putem sajta NatRisk projekta.

erazmus+,NatRisk,projekat,program,master studije,studenti,fakulteti,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.