Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Studentski život

Svečani koncert u Banovini otvorio Dane Univerziteta

Anastasija Arvai 15.6.2019. Komentari

Svečanosti Dana Univerziteta u Nišu otvorene su 14. juna u Banovini, svečanim koncertom Akademskog hora Studentskog kulturnog centra. Program bogat ruskim klasicima, solo izvedbama i narodnim pesmama ispratilo je stotinak ljudi.

Akademski mešoviti hor / Foto: Jovan Živković

Povodom obeležavanja 54 godine rada Univerziteta, prisutne je najpre pozdravio dirigent Akademskog hora SKC-a, Zoran StanisavljevićOvaj koncert je višedecenijski tradicionalni kocert Akademskog hora Studentskog kulturnog centra, koji pravimo u čast i slavu našeg Univerziteta i želimo zajedno sa vama da otpevamo našu pesmu, rekao je Stanisavljević tom prilikom. 

Koncert je otvorio Mešoviti hor delima Stevana Stojanovića Mokranjca. Nakon numera Aleluja i Laudate Dominum, Veljko Milojković je na harmonici izveo Le Cyclopes. Emotivnu pesmu Somebody Loves Me  izveo je solista Damjan Mišić, a ispratio Nemanja Egerić na klaviru. Publiku je potom dočekao Chili Con Carne, a onda je na scenu stupio gitarista Miloš Vuković. On je nakon nastupa rekao da se pripremao tokom cele godine i da je ovaj nastup deo njegovog diplomskog ispita. Komentar o koncertu dala je Stanislava Milošević iz Kola srpskih sestara. Svi nastupi hora SKC-a uvek su lep doživljaj i nešto novo što oplemeni dušu, kazala je Miloševićeva. Oni imaju divan repertoar, ali mislim da koncerti nisu dovoljno publikovani da bi bilo više posetilaca. 

64218778 406579436598222 2721847275146969088 n

Miloš Vuković; Foto: Jovan Živković

Ženski hor SKC-a svoj program započeo je numerom La Zingarella, koju je na klaviru podržala Ivana Babović. Bas solista Marko Milisavljević, uz Anđelu Stanković kao klavirsku podršku, doneo je duh stvaralaštva Čajkovskog u Banovinu. Ženski hor se vratio s numerom Rasnala e malka moma i nastavio u veselom ritmu. Poslednju četvrtinu koncerta ispunile su tradicionalne Krajiške pjesme, Balkanski zvuci i kompozicija Niška Banja, koju je publika dočekala s velikim oduševljenjem.

Zoran Stanisavljević je, nakon koncerta, rekao za Studentski dnevni list da su svi studenti Univerziteta u Nišu pozvani da se pridruže horu i da nije potrebno da prođu bilo kakvu audiciju. Dodao je da je kroz ovaj hor u proteklih 46 godina prošlo više od 3.500 pevača. Mi imamo dva vrlo važna kocerta tokom godine — Novogodišnji koncert u decembru i koncert u okviru Dana Univerziteta, a tu je veliki broj konceptualno različitih koncerata, rekao je Stanisavljević. 

64324764 353381365365775 4852260567039082496 n

Zoran Stanisavljević u razgovoru za SDL; Foto: Jovan Živković

Urednik muzičkog programa Studentskog kulturnog centra, Miodrag Mladenović, za naš list je najavio da ansambl Oro 20. juna, koncertom u Banovini, završava sezonu obuke svih grupa. čast Svetskog dana muzike, SKC tradicionalno, u saradnji sa Francuskim Institutom, na nekoliko lokacija u gradu izvodi nekoliko muzičkih performansa i svi su besplatni, rekao je Mladenović i istakao da su glavna poslastica junskih koncerata nastupi Nemanje Radulovića i orkestra Double Sens, 25. juna u 21 čas na Letnjoj pozornici. 

Dani Univerziteta u Nišu,akademski hor,skc,izveštaj,studentski zivot,studenti,fakulteti,Studentski kulturni centar,hor,muzika,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.