Takmičenje u besedništvu

Ana Stojanović 2017.
Komentari

Takmičenje u besedništvu biće održano 27. novembra u Prvoj niškoj gimnaziji Stevan Sremac. Početak je zakazan za 14 časova.

 

www.ljepotaizdravlje.ba

Na takmičenje se mogu prijaviti srednjoškolci i studenti Univerziteta. Neophodno je napisati besedu na temu Što je noć mračnija, to su zvezde sjajnije. Prijavljivanje je moguće do 13. novembra. Prijavu možete poslati poštom ili na imejl Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.. Beseda treba da sadrži između 700 i 1000 reči, treba da traje od pet do sedam minuta. Najboljih 15 plasiraće se u finale, a tri besede dobiće vredne nagrade. Komisija će ocenjivati besede na osnovu organizacije sadržine (početak, razrada, zaključak), pribranosti (kontrola i stav), izražajnosti (gestikulacija i izraz lica), upotrebe glasa (visina, jačina, tempo, tišina, izražavanje emocija) i odnosa sa publikom (kontakt očima i učešće publike). Radionica Niškog besedničkog kružoka biće organizovana 16. novembra u 17 časova. Prijavljeni kandidati imaće priliku da usavrše govorničke veštine. Povod takmičenja je Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama. 

Organizatori su Prva niška gimnazija Stevan Sremac i gradska opština Medijana. Detaljnije informacije možete pronaći na sajtu Filozofskog fakulteta.

Ključne reči: takmicenje , besedništvo , Prva niška gimnazija Stevan Sremac ,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.