Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Studentski život

Takmičenje u besedništvu

Ana Stojanović 15.10.2017. Komentari

Takmičenje u besedništvu biće održano 27. novembra u Prvoj niškoj gimnaziji Stevan Sremac. Početak je zakazan za 14 časova.  

www.ljepotaizdravlje.ba

Na takmičenje se mogu prijaviti srednjoškolci i studenti Univerziteta. Neophodno je napisati besedu na temu Što je noć mračnija, to su zvezde sjajnije. Prijavljivanje je moguće do 13. novembra. Prijavu možete poslati poštom ili na imejl . Beseda treba da sadrži između 700 i 1000 reči, treba da traje od pet do sedam minuta. Najboljih 15 plasiraće se u finale, a tri besede dobiće vredne nagrade. Komisija će ocenjivati besede na osnovu organizacije sadržine (početak, razrada, zaključak), pribranosti (kontrola i stav), izražajnosti (gestikulacija i izraz lica), upotrebe glasa (visina, jačina, tempo, tišina, izražavanje emocija) i odnosa sa publikom (kontakt očima i učešće publike). Radionica Niškog besedničkog kružoka biće organizovana 16. novembra u 17 časova. Prijavljeni kandidati imaće priliku da usavrše govorničke veštine. Povod takmičenja je Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama. 

Organizatori su Prva niška gimnazija Stevan Sremac i gradska opština Medijana. Detaljnije informacije možete pronaći na sajtu Filozofskog fakulteta.

takmicenje,besedništvo,Prva niška gimnazija Stevan Sremac,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.