Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Organizacije

Otvoren Ebec challenge Balkan

Jovana Živanović 12.5.2018. Foto Komentari

Takmičenje EBEC Challenge Balkan svečano je otvoreno u sali Univerziteta u Nišu 11. maja. Organizator ovog takmičenja, koje će se održati na Elektronskom fakultetu, je lokalna grupa studenata tehnike BEST.

Foto: Aleksandra Ničić

Prema rečima organizatora, takmičenje povezuje studenete svih zemalja bivše Jugoslavije koji su došli, razvija njihovu kreativnost i inovativnost. EBEC Challenge Balkan takmičenje je podeljeno u dve kategorije: Case Study i Team Design.Case Study predstavlja takmičenje u kojem takmičari dobijaju realan tehnički ili menadžerski problem u nekoj kompaniji i moraju pronaći adekvatno rešenje, dok Team Design razvija kreativnost i potrebno je od određenog materijala napraviti prototip koji je zadat. Cilj takmičenja nije samo zabava i druženje, već i edukacija i sticanje neformalnog obrazovanja koje na fakultetu ne možemo dobiti, rekao je za naš list glavni organizator takmičenja Dušan Branković.

Osim toga, istakao je da će se u okviru EBEC Challnge Balkan takmičenja 14. maja održati i Career Day sa početkom od 11 časova na Elektronskom fakuletetu. Kako kaže, svi posetioci će imati priliku da posete štandove kompanija koje su podržale takmičenje, ostave svoj CV i raspitaju se o mogućnostima vezanim za stučne prakse. Osim toga, moći će i da pogledaju prezentaciju radova učesnika EBEC Challenge Balkan takmičenja.

jovanaa

Dušan Branković; Foto: Aleksandra Ničić

Na otvaranju takmičenja prisutnima se obratila i Natalija Tonić iz organizacije BEST i predstavila rad organizacije. Ispred kompanije Leoni obratila se i Anica Divac i istakla da je srećna što ima priliku da podrži jedan ovakav projekat koji iziskuje veliku kreativnost, kao i da kompanija Leoni svake godine dodeljuje stipendije najboljim studentima. Došli smo na ovo takmičenje puni entuzijazma, željni da nešto naučimo i sutra to primenimo u praksi. Cilj nam je prvenstveno da pobedimo sebe i upoznamo se drugim studentima, rekla je za naš list, takmičarka Aleksandra Vučićević.

EBEC Challenge Balkan,EBEC Challenge,best nis,Best,

Foto galerija

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.