Inženjerstvo, kreativnost i druženje na EBEC Challenge Balkan takmičenju

Aleksandra Ničić 2018.
Komentari

Generalna promocija regionalne runde EBEC Challenge takmičenja EBEC Challenge Balkan održana je 30.04. u Tvrđavi. Takmičenje će se održati u periodu od 11. do 15. maja na Elektronskom fakultetu.

Foto: Aleksandar Đokić

U pitanju je timsko takmičenje na kome će učestvovati 64 studenta iz šest zemalja Balkana. Sastoji se iz kategorija Team design i Case study. Obe kategorije se zasnivaju na interdisciplinarnim zadacima razvijenim za studente tehnologije. Prema rečima organizatora, Team design će im pomoći u razvijanju kreativnosti i domišljatosti, posebno vezanim za timski dizajn. Sa druge strane, Case Study će im pomoći u opširnoj analizi datog problema i planiranja.

Kako kaže organizator Dušan Branković, takmičenje studentima donosi neformalno znanje, koje im fakultet ne može u potpunosti pružiti. Smatram da bi trebalo održavati više ovakvih manifestacija, jer se kroz njih svi zajedno povezujemo i družimo, a na marginama svega toga je i dobar provod, dodao je. Kako ističe, glavni cilj takmičenja je samo inženjerstvo, ali druženje je od ključnog značaja. Naime, studenti iz Niša će imati priliku da se upoznaju sa drugim kulturama i narodima i nauče nešto novo o istim. 

DSC 0001

Dušan Branković, BEST Niš; Foto: Aleksandar Đokić

Svaki student koji dolazi sa tehničkog fakulteta u kome postoji lokalna grupa BEST ima pravo na učešće. U sklopu samog takmičenja 14. maja će biti održan i Career day, u okviru koga zainteresovani će imati priliku da posete predstavnike kompanija koje podržavaju ovaj događaj.

Ključne reči: EBEC Challenge Balkan , EBEC Challenge , EBEC Balkan , Career day ,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.