Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Organizacije

Novo EBEC inženjersko takmičenje na Elektronskom fakultetu

Tijana Milenković 18.12.2019. Komentari

BEST (Board of European Students of Technology) organizuje projekat inženjerskog takmičenja EBEC (European BEST Engineering Competition). Dani inženjera će se održati u periodu od 20. do 22. decembra na Elektronskom fakultetu.

Foto: www.freepik.com

Inženjersko takmičenje EBEC održava se u tri nivoa, te postoji: lokalno, regionalno i evropsko takmičenje. Takmičari imaju mogućnost izbora hoće li se nadmetati u kategoriji Case Study ili Team Design. Studenti će na ovaj način moći da pokažu logičko rasuđivanje, veštine i svoje prezenterske sposobnosti.

Case Study (studija slučaja) podrazumeva rešavanje zadatog tehničkog problema u timovima za određeno vreme. Do rešenja problema takmičari dolaze debatom na datu temu u okviru svog tima, i to zahvaljujući stečenom znanju kako na svojim fakultetima tako i na osnovu ranijih iskustava u okviru teme. Rešenja rangira stručni žiri, na osnovu čije procene dolazimo do pobednika ove kategorije takmičenja. Team Design takođe podrazumeva rešavanje zadatog tehničkog problema u timovima za određeno vreme, samo što u ovom slučaju do rešenja problema takmičari dolaze uz pomoć datog materijala za rad i koordinacije unutar tima. Produkt ove vrste takmičenja jeste model koji po performansama, izgledu i materijalizaciji podržava zahteve, pravila i smernice zadatka samog takmičenja.

Više informacija možete naći na zvaničnom sajtu EBEC-a ili na njihovoj Fejsbuk stranici.

ebec,EBEC Challenge,Best,Elektronski fakultet,studenti,takmicenje,organizacije,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.