Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Organizacije

Otvoreno inženjersko takmičenje organizacije BEST

Sonja Stefanović 22.12.2018. Foto Komentari

Lokalna runda inženjerskog takmičenja (EBEC) u organizaciji BEST-a otvorena je 21. decembra na Elektronskom fakultetu. Timski rad i logičko promišljanje su ono što je privuklo veliki broj studenata da učestvuje u Danima inženjera do 23. decembra.

Foto: Nevena Ivanović

Projekat je podeljen na dve kategorije: prva Case Study podrazumeva timsko rešavanje zadatog tehničkog problema debatom na datu temu za određeno vreme, dok u kategoriji Team Design učesnici do rešenja dolaze uz pomoć datog materijala za rad i koordinacije unutar tima.

Kako kaže organizator takmičenja Damjan Denić, pripreme za takmičenje su trajale tri meseca, uz puno rada i truda. Odziv učesnika je odličan. Od kada organizujemo ovo takmičenje, najveći broj prijavljenih studenata je ove godine, pa imamo čak sedam ekipa, istakao je. Prema njegovom mišljenju, svaki trenutak je bio zadovoljavajući zbog druženja i učenja novih stvari.

Mogućnost za učestvovanje na takmičenju imali su svi studenti sa Univerziteta u Nišu. Jedan od učesnika, Đorđe Stefanović, govorio je za naš list i tom prilikom rekao da se za takmičenje prijavio zbog timskog iskustva, saradnje sa ljudima i pobede. Nisam do sada učestvovao u nekom projektu. Očekujem novo iskustvo i mnogo dobrog druženja, izjavio je.

BEST grupa kroz ovakve radne projekte potpomaže studente i njihovo komplementarno obrazovanje. Ovom prilikom predsednik ove lokalne grupe Nikola Stanisavljević iskazao je čast što je deo ove studentske neprofitne organizacije i istakao da će 2019. godina biti karakteristična po tome što će se po jedanaesti put organizovati sajam poslovne i stručne prakse JobFair − tvoja karijera počinje ovde. Osim toga, imaćemo međunarodni letnji akademski kurs krajem januara, gde će 25 studenata sa 97 različitih univerziteta doći u Niš i zajedno sa desetak studenata Univerziteta u Nišu obraditi neku tehničku temu koja će biti objavljena februara. Za sam kraj je dodao da su u planu i neki interni BEST-ovi događaji, u kojima će studenti koji su članovi BEST-a iz cele Evrope imati priliku da posete naš grad i da zajedno rade na nekim strateškim planovima koji će poboljšati organizaciju.

ebec,Elektronski fakultet,Best,Tim Design,case study,

Foto galerija

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.