BEST pozvao studente da unaprede sebe i budu kreativni

Miloš Petrović 2018.
Komentari

Udruženje studenata tehnike Evrope — BEST održalo je 31. oktobra konferenciju za medije u Media i reform centru povodom prijema novih članova. Na konferenciji su govorili predsednik lokalne grupe BEST Niš Nikola Stanisavljević, predstavnica tima Job Fair za 2018. godinu Aleksandra Kocić i glavni organizator EBEC-a za 2019. godinu Damjan Denić.

Foto: Media&Reform Centar Niš

BEST je neprofitna i apolitička studentska organizacija koju vode i čine isključivo studenti. Nalaze se u 34 zemlje Evrope i imaju preko 3000 članova, a bave se organizacijama brojnih lokalnih i internacionalnih projekata. Osim studenata tehničkih fakulteta, organizacija okuplja i studente pripodnih i društvenih nauka. Studentima pruža brojne mogućnosti i nastoji da doprinese njihovom aktivnom učešću u unapređenju obrazovnih programa na univerzitetima.

Nikola Stanisavljević je za Studentski dnevni list rekao da BEST, osim Sajma poslova, organizuje i kurseve iz mnogobrojnih sfera. Studenti bi trebalo da se pridruže ovoj organizaciji zato što na taj način mogu unaprediti sebe kroz različite aktivnosti, a mogu steći i veoma bitno iskustvo, kazao je Stanisavljević. Što se tiče broja regrutovanih članova, ne postoji zvanično ograničenje, zato što je svake godine odaziv drugačiji. Prijem se organizuje dva puta godišnje, ali je za jesenji prijem znatno veće interesovanje. 

45214707 1961492497300436 7572353987995762688 n

Nikola Stanisavljević i Damjan Denić; Foto: Media&Reform Centar Niš

Damjan Denić je govorio o EBEC-u, internacionalnom takmičenju u inženjerstvu. Takmičenja se organizuju najpre na lokalnom, zatim na regionalnom i na kraju na internacionalnom nivou, gde je finalna runda u Torinu. Pobednike takmičenja, osim mogućeg zapošljavanja u kompanijama koje zadaju zadatke, očekuju i vredne nagrade, rekao je on. Bilo bi poželjno da dođu svi studenti Univerziteta u Nišu, jer je to veoma lepo iskustvo i poziva na kreativnost. Neka od regionalnih takmičenja će se održavati u Nišu, Beogradu, Novom Sadu, Mostaru i Skoplju. Zadatak je, u okviru team design-a, napraviti model koji bi imao praktičnu primenu i prilikom čije izrade bi se koristila znanja iz fizike i mehanike.

O predstojećem Sajmu poslova govorila je Aleksandra Kocić. Ona je rekla da će sledeći Job Fair biti održan 5. i 6. marta 2019. godine, u prostorijama Elektronskog fakulteta. Zanimanja za koja se studenti najviše interesuju su zanimanja iz PR, IT i HR sektoraa na Sajmu će se naći preko 30 kompanija i najveći broj kompanija koje će se predstaviti biće upravo iz IT sektora, rekla je Kocićeva.

 

Ključne reči: organizacije , best nis , studenti , ebec , nikola stanisavljević , Job Fair ,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.