Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Konkursi

Škola branitelja ljudskih prava

Ana Stojanović 6.1.2018. Komentari

Civil Rights Defenders je objavio konkurs za upis četvrte generacije studenata Škole za buduće branitelje i braniteljke ljudskih prava. Prijavljivanje je moguće do 10. januara. 

www.steinhardt.nyu.edu

Na konkurs se mogu prijaviti studenti društvenih nauka, mladi pravnici, novinari, aktivisti organizacija civilnog društva i ostali koji imaju nameru da se angažuju u organizacijama za ljudska prava. Zainteresovani kandidati treba da pošalju motivaciono pismo, dve preporuke osoba sa kojima su sarađivali i popunjen aplikacioni formular. Dokumentaciju je neophodno poslati na imejl . Škola počinje sa radom u februaru. Polaznici škole imaće zadatak da napišu dva akademska rada iz oblasti ljudskih prava. Osim toga, neophodno je da prisustvuju svim predavanjima (jednom nedeljno), seminarima i aktivnostima. Od kandidata se očekuje dobro poznavanje engleskog jezika. Škola branitelja ljudskih prava održava se u Nišu, Novom Sadu i Beogradu. 

Civil Rights Defenders je međunarodna organizacija koja se bavi zaštitom ljudskih prava i podrškom braniteljima ljudskih prava. Osnovana je 1982. godine u Stokholmu. Organizacija je aktivna u više od 40 zemalja na 4 kontinenta. Detaljnije informacije možete pronaći na sajtu najstudenta.

škola branitelja ljudskih prava,Civil Rights Defenders,konkurs,Niš,Beograd,Novi Sad,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.