Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Konkursi

Poziv za stipendiranu novinarsku praksu

Jovana Kovačević 13.11.2020. Komentari

„Novosadska novinarska škola” otvorila je poziv za stipendiranu novinarsku praksu, od 30. novembra do 28. decembra, u medijima u Nišu, Novom Sadu i Beogradu. Rok za prijavu je 15. novembar do 23.59 časova.

Foto: pixaby.com

Program se sastoji od edukativnog dela (treninga), a potom i praktičnog dela (praksa u medijima) i podrazumeva petodnevni trening i tronedeljnu stipendiranu novinarsku praksu u nekom od partnerskih medija, kao što su Fake News Tragač, VOICE, Južne vesti, Cenzolovka i Liceulice. Poziv je otvoren za sve studente novinarstva i komunikologije, kao i za mlade novinare sa ne više od tri godine iskustva. Trenerski tim se sastoji od iskusnih novinara, urednika i medijskih i informacionih stručnjaka.

Uslovi za prijavu su odgovarajuće obrazovanje i/ili struka: studenti i studentkinje završnih godina novinarstva i komunikologije iz Srbije, kao i mladi novinari i novinarke sa ne više od tri godine radnog iskustva, zatim, dobro znanje engleskog jezika, poznavanje osnova novinarstva, informatička i leksička pismenost. Za svakog polaznika programa predviđena je stipendija u bruto iznosu od oko 500 evra. Trening će se odvijati onlajn, preko aplikacije Zoom, dok će se praksa odvijati uživo ili od kuće, u zavisnosti od medija i dogovora sa mentorom.

Novosadska novinarska škola organizuje trening zajedno sa Mediacentarom Sarajevo i Albany Associates. Prijave je moguće poslati na imejl adresu , a aplikacioni formular i više informacija o konkursu mogu se naći na sajtu Novosadske novinarske škole.

praksa,novinarstvo,komunikologija,stipendija,plaćena praksa,mediji,medijski trening,Južne vesti,Cenzolovka,Liceulice,VICE,Fake News Tragač,Novosadska novinarska škola,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.