Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Konkursi

Studentsko takmičenje: „Izazov COVID-19”

Marija Božić 9.11.2020. Komentari

„British Council” poziva sve studente i studentkinje osnovnih i master studija da kreiraju predloge praktičnih politika u vezi sa izazovima nastalim usled pandemije virusa COVID-19. Učesnici u takmičenju „Izazov COVID-19” treba da dostave svoje predloge praktičnih politika do 8. decembra 2020.

Foto: You X Ventures/unsplash.com

U okviru ovog takmičenja, izazovi su tematske celine u okviru kojih takmičari treba da izaberu određen problem, i pokušaju da ga reše kroz svoje predloge praktičnih politika. Teme takmičenja su Kako odgovoriti na pandemiju COVID-19 i oporaviti se od nje jačanjem društvene pravde i zaštitom najranjivijih?, kao prvi izazov i Kako odgovoriti na pandemiju COVID-19 i oporaviti se od nje uz istovremeno jačanje otpornosti na klimatske promene?, kao drugi izazov. Za takmičenje se mogu prijaviti svi studenti osnovnih i master studija na svim državnim i privatnim univerzitetima u Srbiji. Studenti moraju imati između 18 i 30 godina u trenutku isteka roka za slanje prijave na takmičenje. 

Pet prvoplasiranih timova ili samostalnih kandidata dobiće priliku da u finalu predstave svoje ideje žiriju sastavljenom od kreatora praktičnih politika, lidera iz civilnog sektora i predstavnika donatorske zajednice. Finale će biti održano onlajn u drugoj polovini januara 2021. godine. Osim mogućnosti da pokušaju da reše neke od najvažnijih problema sa kojima se svet danas suočava, ovo takmičenje predstavlja priliku za umrežavanja uspešnih studenata iz različitih naučnih oblasti i osvajanje onlajn kurseva na univerzitetima u Ujedinjenom Kraljevstvu. Studentsko takmičenje Izazov COVID-19 deo je programa Unapređenje uloge nauke u društvu i posvećeno je kreiranju predloga praktičnih politika sa ciljem rešavanja najvećih izazova današnjice.

Detaljne informacije o prijavi za takmičenje mogu se naći na sajtu organizacije British Council.

 

izazov,takmicenje,covid19,SDL,studenti,konkurs,Izazov COVID19,British Council,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.