CAAS organizuje novinarsku praksu u lokalnim redakcijama

Jovana Kovačević 2020.
Komentari

Centar za antiautoritarne studije (CAAS) raspisao je konkurs za stručnu novinarsku praksu u jednoj od 15 lokalnih redakcija iz deset gradova u Srbiji. Praksa će se realizovati tokom leta, a konkurs je otvoren do 15. jula do ponoći. 

Foto: www.pixabay.com

Polaznici će imati priliku da vide kako funkcionišu redakcije, kako izgleda jedan radni dan profesionalnog novinara i sa kojim se sve problemima novinari suočavaju. Uz mentorski rad novinara Vukašina Obradovića, svi učesnici će imati priliku da samostalno rade na svojoj video-reportaži. Priče koje nastanu tokom prakse biće promovisane na kanalima CAAS-a. Praksa će biti realizovana u jednoj od redakcija iz Niša, Bujanovca, Vranja, Valjeva, Leskovca, Kragujevca, Čačka, Kraljeva, Novog Pazara i Kikinde.

CAAS je neprofitna organizacija sa ciljem promocije i zaštite slobode govora i osnaživanja mladih novinara i umetnika. Cilj prakse je osnaživanje lokalnih redakcija i borba protiv medijske cenzure, kao i deljenje iskustva sa mladim novinarima. Uz pokroviteljstvo Fondacije Fridrih Nauman za Slobodu i u saradnji sa redakcijom Danasa, CAAS je ranije napravio praktični onlajn novinarski kurs na kome su novinari sa iskustvom govorili o tome kako se piše vest, šta čini dobar intervju i reportažu, kako odoleti klik-bejt naslovu i kako se odupreti pritiscima uredništva. Onlajn kurs može se odgledati na Jutjub kanalu CAAS-a, a to je i preduslov za učestvovanje u novinarskoj školi.

Program je besplatan, a za učešće je potrebno poslati CV na imejl adresu: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.. Takođe, neophodno je preslušati sve lekcije sa Jutjub kanala CAAS-a i krajem meseca rešiti test sa pitanjima iz lekcija.

Ključne reči: novinarstvo , praksa , konkurs , studenti , redakcija , CAAS , konkursi , studentski zivot , škola novinarstva ,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.