Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Konkursi

Otvara se konkurs za stipendiranje studenata na Univerzitetu Mikolas Romeris u Litvaniji

Tijana Milenković 17.10.2019. Komentari

Univerzitet u Nišu objavio je konkurs za mobilnost studenata na Univerzitetu Mikolas Romeris u Vilnjusu u Litvaniji. Konkurs je otvoren do 15. novembra.

Foto: theconversation.com/uk

Na konkurs se mogu prijaviti studenti osnovnih i master studija anglistike, kao i studenti Ekonomskog i Pravnog fakulteta. Studenti prve godine osnovnih studija nemaju pravo da se prijavljuju na ovaj konkurs. Studenti će u Vilnjusu boraviti 5 meseci u letnjem semestru 2019/2020. Nadoknada za boravak u Litvaniji iznosi 800 evra mesečno, a korisniku sleduje i naknada za putne troškove, koja iznosi 275 evra. Trošak obaveznog zdravstvenog osiguranja u toku trajanja mobilnosti nije pokriven stipendijom u okviru ovog programa.

Neophodna dokumentacija za prijavu na konkurs podrazumeva: motivaciono pismo, biografiju studenta (Europass model), prepis ocena, potvrda fakulteta o trenutnom statusu studenta i pismo preporuke od univerzitetskog profesora, a sve to na engleskom jeziku. Takođe, potreban je dokaz o znanju engleskog jezika, kopija pasoša (skenirana), kao i Learning Agreement. Zainteresovani svoje prijave šalju u PDF formatu na tri adrese istovremeno:  i , sa napomenom Prijava za Erasmus+ ICM boravak na Univerzitetu Mikolas Romeris u Vilnjusu. Neophodno je da kandidati svoje prijave dostave i administrativnom koordinatoru na svom fakultetu radi postavljanja na monitoring platformu za praćenje programa mobilnosti Univerziteta. Prijave koje nisu postavljene na platformu neće biti razmatrane.

Više informacija možete naći na sajtu Univerziteta.

Litvanija,vilnjus,stipendija,erasmus+,univerzitet,studenti,konkursi,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.