Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Konkursi

Konkurs za brucoše na Filozofskom fakultetu

Jelena Živadinović 10.6.2019. Komentari

Filozofski fakultet raspisuje konkurs za upis u prvu godinu osnovnih akademskih studija. Prijavljivanje kandidata će se obaviti 19, 20. i 21. juna od 8.30 do 14 časova, kao i 22. i 23. juna od 10 do 12 časova u Službi za nastavu i studentska pitanja Fakulteta.

Foto: www.facebook.com/filfak.ni/

Prvu godinu će ovoga puta upisati ukupno 640 studenata. Priliku da se njihovo obrazovanje finansira iz budžeta imaće 340 studenata, dok će preostalih 300 biti na samofinansiranju. Konkurs je otvoren za sve one koji su sa završili srednju školu u četvorogodišnjem trajanju. Redosled kandidata utvrđuje se na osnovu opšteg uspeha postignutog u srednjoj školi i rezultata postignutih na prijemnom ispitu, kao i na osnovu prioriteta želja kandidata za upis na studijske programe.

Prilikom prijave, neophodno je podneti na uvid originalna dokumenta. Osim prijavnog lista, koji se može kupiti u kopirnici prekoputa Fakulteta, potrebne su neoverene fotokopije svedočanstava iz sva četiri razreda završene srednje škole, diploma o položenom maturskom ispitu i očitana lična karta. Takođe, potreban je dokaz o uplati iznosa od 8.000 dinara za polaganje prijemnog ispita. Ukoliko je kandidat strani državljanin, neophodno je da podnese nostrifikovana dokumenta i dokaz o proveri znanja srpskog jezika. Polaganje prijemnih ispita obaviće se prema utvrđenom rasporedu koji će biti objavljen na oglasnim tablama Fakulteta 25, 26, 27. i 28. juna.

Detaljnije informacije u vezi sa upisom dostupne su u Službi za nastavu i studentska pitanja i Kancelariji za razvoj karijere i podršku studentima, kao i na portalu Filozofskog fakulteta.

Filozofski fakultet u Nišu,Filozofski upiši, uspeh namiriši,Upis,konkurs,brucoši,fakulteti,studenti,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.