Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Studenti

Online trening o dekonstrukciji dezinformacija

Anđela Janjić 4.12.2020. Komentari

„Novosadska novinarska škola” organizuje onlajn trening o dekonstrukciji dezinformacija. Trening će se održati 8. i 9. decembra od 11 do 14 časova preko aplikacije Zoom, a rok za prijavu je do 7. decembra do 12 časova.

Foto: www.pexels.com

Onlajn trening o dekonstrukciji dezinformacija namenjen je svim studentima novinarstvima, kao i mladim novinarima. Učesnici će na treningu steći praktične veštine u identifikaciji dezinformacija i monitoringu izvora lažnih informacija. Takođe, biće osposobljeni da identifikuju mreže dezinformacija, da pronađu autentičan izvor neke izjave, priče i tvrdnje, da prepoznaju lažne naloge na društvenim mrežama, da verifikuju autentičnost fotografija i video-zapisa i da izveštavaju o lažnim vestima.

Uslov za prijavu jeste da je prijavljeni učesnik student novinarstva, odnosno neke srodne oblasti ili da radi u nekom mediju. Svi zainteresovani mogu se prijaviti popunjavajući prijavu na sajtu Novosadske novinarske škole.

Novinarska novosadska skola,Online trening,novinarstvo,mediji,zoom,dezinformacije,dekonstrukcija dezinformacija,studenti,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.