Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Studenti

Pokrenuta inicijativa za Izgradnju javnih toaleta za osobe sa invaliditetom

Marija Božić 25.11.2020. Komentari

Grupa studenata sa Filozofskog fakulteta pokreće inicijativu „Jednak pristup” za izgradnju javnog toaleta prilagođenog osobama sa invaliditetom.

Foto:unspash.com

Motivisani problemom nedostatka javnih toaleta u Nišu i kako kažu, nehigijenskim uslovima koji u njima vladaju, a pre svega problemom njihove nepristupačnosti za osobe sa invaliditetom, studenti Filozofskog fakulteta odlučili su da deluju u vezi sa ovom situacijom. Pod sloganom Osnovna potreba, a ne privilegija, oni će se zalagati za izgradnju novog javnog toaleta na teritoriji grada, koji će moći da zadovolji osnovna prava i potrebe svih društvenih grupa.

Prema njihovim rečima, manjak javnih toaleta u gradu je višegodišnji problem. Trenutno postoji sedam javnih toaleta u gradu, pritom, u većini higijena nije na zadovoljavajućem nivou, a samo jedan je prilagođen osobama sa invaliditetom. Da bi se problem nedostatka javnih toaleta u našem gradu rešio, potrebno je prepoznavanje i prioretizovanje ovakvog nedostatka od strane nadležnih organa, navela je PR inicijative Jednak pristup, Sonja Mijalković i dodala da je broj od sedam javnih toaleta za grad veličine Niša nedovoljan, a da je činjenica da je samo jedan prilagođen osobama sa invaliditetom zabrinjavajuća.

studenti,inicijativa za mlade,Filozofski fakultet,motivacija,SDL,javni toaleti,osobe sa invaliditetom,Jednak pristup,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.