Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Fakulteti

Obeležen dan otvorenih vrata na Filozofskom fakultetu

Jovana Živanović 5.4.2018. Komentari

Dan otvorenih vrata kao i dan studenata–  4. april, obeležen je u punom amfiteatru Filozofskog fakulteta. Budući brucoši imali su priliku da se bolje upoznaju sa mogućnostima koje nudi fakultet, a zatim i da razgovaraju direktno sa profesorima pojedinih departmana za koje su zainteresovani.

Foto: Aleksandar Đokić

Maturantima su predstavljena 12 departmana, kao i pogodnosti koje imaju studiranjem na Filozofskom fakultetu. Najavljeno je i otvaranje Departmana za nemački jezik i književnost, koji je u procesu akreditacije.

Dekanica Filozofskog fakulteta prof. dr Natalija Jovanović, poželela je dobrodošlicu brucošima i čestitala studentima dan studenata. Istakla je da postoje novine u vezi sa polaganjem prijemnog ispita na fakultetu. Prijemni ispit biće koncipiran tako da će se za pojedine departmane polagati samo test znanja i da će budući studenti popunjavanjem liste želja birati departman koji bi voleli da studiraju. Takođe, sve zainteresovane studente pozvala je na radionicu za relaksaciju od stresa, koja će biti organizovana pred prijemni ispit.

DSC 0204

Dekanica Filozofskog fakulteta prof. dr Natalija Jovanović; foto: Aleksandar Đokić

Prisutnima se obratila i student prodekan, Anđela Milenković i pozvala maturante da upišu Filozofski fakultet jer svaki profesor ume da nagradi trud i znanje svakog studenta.

Budući studenti su imali priliku da direktno razgovaraju sa profesorima departmana za koje su zainteresovani u posebnim slušaonicama i pitaju sve što ih je zanimalo. Volonteri Saveza studenata Filozofskog fakulteta su bili tu za buduće brucoše da im prenesu svoja iskustva studiranja na Filozofskom fakultetu i upute u određene slušaonice.

Ne volim prirodne nauke, zato sam se odlučila da upišem smer socijalnu politiku i socijalni rad. Dugo sam u nevladinom sektoru i usko sam povezana sa tim stvarima. Mislim da će mi ovaj smer pomoći da dobijem više znanja iz ove oblasti rekla je za Studentski dnevni list maturantkinja Kristina Anđelković.

Upravnik departmana za filozofiju prof. dr Zoran Dinić i dekanica Filozofskog fakulteta prof. dr Natalija Jovanović su uručili nagrade najboljim srednjoškolcima za postignute uspehe na takmičenju iz filozofije.

Dan otvorenih vrata,Filozofski fakultet,fakulteti,brucoši,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.