Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Fakulteti

Nove prilike za stručne prakse obeležile Job Fair

Jelica Janačković 7.3.2018. Komentari

Mnoge kompanije, među kojima HDL Design House, BAD SISTEMS i Levi9 IT Services, predstavile su svoj rad studentima i govorile o mogućnosti za zaposlenje tokom drugog dana Job Fair-a na Elektronskom fakultetu.

Foto: Aleksandra Ničić

Priliku za primenu stečenih veština i usavršavanje studentima je ponudila kompanija HDL Design House. Studenti bi kroz rad u njoj mogli da se upoznaju sa primenom dizajna, projektovanjem i verifikacijom mikročipova, koji se koriste za potrebe mobilne telefonije, u automobilskoj i avio industriji, sastavu GPS uređaja. Ispred ove firme prisutnima se obratila Teodora Rebić, koja je rekla da se prošle godine veliki broj studenata prijavio na praksu i da očekuju da se sledeće godine zaposle kod njih. Za rad kod nas studentima je potrebno da budu timski igrači, da imaju želju da pomognu i da međusobno ostvare prijateljske odnose, rekla je ona. Istakla je da se na prakse mogu prijaviti svi studenti Elektronskog, Ekonomskog i Mašinskog fakulteta.

Osim toga, studenti su imali priliku da saznaju koje pogodnosti im nudi kompanija BAD SISTEMS. Naglasak je na prepoznavanju potreba klijenata i kreiranju softverskih rešenja, pa su poželjni obrazovni profili inženjer elektrotehnike za računarstvo i informatiku, kao i inženjer elektrotehnike i računarstva. Ova firma sa sedištem u Nišu omogućava studentima da kroz razvojni proces realizuju ideje i da tako steknu nove sposobnosti iz računarskog programiranja. Predstavnica BAD SISTEMS-a je istakla da je važno da se obeleži svaki uspeh, da se uvažava svačije mišljenje i da se dâ podstrek timu. Za rad u ovoj kompaniji obavezno je poznavanje engleskog, a poželjno je i znanje nemačkog jezika.

28829345 1060672310738467 1577826758 n

Foto: Aleksandra Ničić

Za sve studente Fakulteta tehničkih nauka, Prirodno-matemtičkog fakulteta, Elektrotehničkog fakulteta i Visoke tehničke škole praksu pruža kompanija Levi9 IT Services. Studentima nude primenu i razmenu znanja iz oblasti marketinga i prodaje, inovacije sa zapada, priliku za razvoj kreativnosti, ideja i njihovu realizaciju. Predstavnica ove kompanije je istakla da su njima potrebni mladi, energični i samoinicijativni ljudi, a iskustvo nije jedan od preduslova za rad.

Job Fair,best nis,Job Fair 2018,Tvoja karijera počinje ovde,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.