Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Fakulteti

Comtrade, Quantox, Leoni i Vossloh na Job Fair-u

Anđela Petrović 6.3.2018. Komentari

Na Job Fair-u su predstavnici nekoliko kompanija i ove godine pomoću prezentacije pokušali da studentima približe svoj način rada i pokažu koje su šanse za realizaciju stručnih praksi.

Foto; Emilija Mirčić

Svi zainteresovani studenti u mogućnosti su da upišu letnju školu koju omogućava kompanija Comtrade i na taj način se uče i pripremaju za buduće poslove. Kompanija se bavi razvojem softvera, softverskih rešenja i sistemskom integracijom. Danas broji preko 2000 zaposlenih, od kojih su preko 1500 softverski inženjeri. Kompanija ima 11 kancelarija širom Evrope i Severne Amerike. 

S druge strane, kompanija Quantox poručila je studentima da je iskustvo najmanji problem i da su za one zainteresovane njihova vrata uvek otvorena. Kompanija je predstavljena prvi put prošle godine na Job Fair-u, a od avgusta 2017. godine otvorena je i kancelarija u Nišu, upravo zbog interesovanja i mogućnosti. Kancelarija od tada uspešno radi, a u sklopu nje imaju i uspešan sistem praksi, koji je od pomoći studentima. Radi se na razvoju softvera, aplikacija, a od skoro su uvedene i mogućnosti za studente koji imaju bolje komunikacijske sposobnosti, zbog rada sa klijentima. Postoje četiri kancelarije u Srbiji koje odlično rade. 

DSC 0136

Foto: Emilija Mirčić

Kompanija Leoni danas zapošljava 86.000 ljudi. Studentima koji su zainteresovani se uvek pruža šansa za praksu i rad, poručili su iz kompanije. Podeljena je na dve velike divizije. U Srbiji se koristi wiring system division, u kojoj se proizvode kablovi i instalacije za automobilske industrije. Zauzimaju treće mesto u Evropi po uspešnosti i zauzimanju tržišnog učešća u prvoj diviziji, dok su u drugoj na prvom mestu u Evropi, a četvrti u svetuKompanija se takođe bavi i humanitarnim radom, a kao socijalno odgovorna kompanija uticala je na kvalitet života zaposlenih. Za ulaganje u vrtiće, školske i zdravstvene ustanove, kao i za pomoć deci sa posebnim potrebama odvojeno je 300.000 evra. 

Trenutno se, takođe, traže potencijalni i zainteresovani studenti koji će svojim radom doprineti kompaniji Vossloh. U pitanju je nemačka kompanija rasprostranjena širom sveta, u preko 30 zemalja. U ovom trenutku podeljena je na tri divizije. Privatizovana je 2003. godine, a od toga trenutka počinje bolje vreme za kompaniju, kako u infrastrukturi tako i u transferu znanja i tehnologija. Proizvodi kompanije isporučuju se na Balkanu, kao i u Zapadnoj i Istočnoj Evropi i Africi. Nakon što je jedan deo kompanije prodat, u ovom trenutku broji se 123 zaposlenih. Kompanija se bavi proizvodnjom železničkih i tramvajskih skretnica i ukrštaja po raznim standardima, u zavisnosti od tržišta i kupaca.

Job Fair 2018,Job Fair,Tvoja karijera počinje ovde,best nis,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.