Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Fakulteti

Svečani prijem jubilarne 50. generacije studenata na Filozofskom fakultetu

Anđela Jeremić 2.10.2021. Foto Komentari

Svečani prijem jubilarne 50. generacije studenata Filozofskog fakulteta održan je 1. oktobra, uz poštovanje svih propisanih epidemioloških mera. Tim povodom, brucošima su uručeni specijalno dizajnirani, zlatni indeksi.

Foto: SDL reakcija

Filozofski fakultet spremno je dočekao novu generaciju. Ove godine, upisano je preko 600 studenata. Zbog trenutne epidemiološke situacije dodela indeksa bila je podeljena u nekoliko termina, po Departmanima. Prijem je počeo himnom Republike Srbije Bože Pravde, a zatim je događaj upotpunila i studentska himna Gaudeamus Igitur. Dekanica fakulteta, prof. dr Natalija Jovanović, istakla je da je ova akademska godina veoma posebna, upravo zbog jubileja koji se obeležava. Prisutnima su se obratili i brojni profesori, upravnici departmana, asistenti i saradanici, dok je ekipa SDL redakcije održala kraću prezentaciju svog lista brucošima sa Departmana za komunikologiju i novinarstvo. Asistent na departmanu za komunikologiju i novinarstvo, Dušan Aleksić, obratio se studentima i poručio:

Hvala što ste odabrali ovu profesiju. Zapamtite da danas svako može da bude novinar, ali ne može svako da bude profesionalni novinar. Neka vas to vodi kroz sve četiri godine fakulteta – rekao je Aleksić i poželeo sreću svojim budućim studentima.

Studenti su imali prilike da se bolje upoznaju sa upravom, nastavnicima i saradnicima, kao i da dobiju neophodne informacije o samim studijama. Profesori su istakli da se nadaju da će se situacija sa pandemijom poboljšati i da željno iščekuju da se vrate starom načinu rada. Nastava na svim Departmanima za studente svih godina osnovnih akademskih studija počinje zvanično 18. oktobra. O načinu realizacije nastave možete pročitati u našem tekstu, a raspored časova biće istaknut na portalu, kao i na oglasnim tablama Fakulteta.

 

fakulteti,Filozofski fakultet,jubilej,50 godina,indeksi,brucoši,svečani prijem,

Foto galerija

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.