Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Fakulteti

Onlajn nedelja Departmana za istoriju

Ana Stojanović 3.4.2021. Komentari

Nedelja Departmana za istoriju održaće se u periodu od 5. do 15. aprila. Zbog epidemiološke situacije ovogodišnja Nedelja Departmana biće organizovana onlajn.

Foto: unsplash.com

Jedna od glavnih aktivnosti ovogodišnje Nedelje Departmana je nagradni konkurs za najbolji esej. Eseji se pišu na dve teme povodom sto godina od smrti kralja Petra I i osamdeset godina od Aprilskog rata. Prva tri osvojena mesta očekuju vredne nagrade. Proglašenje pobednika biće objavljeno 14. aprila na sajtu Filozofskog fakulteta. U znak sećanja na osamdesetogodišnjicu od početka Aprilskog rata, 6. aprila, Departman za istoriju Filozofskog fakulteta će organizovati kviz vezan upravo za Aprilski rat. Istog dana, sa početkom u 19 časova, biće održan onlajn događaj koji nosi naziv Upoznaj profesiju istoričara. U okviru ovog događaja aluministi koji rade u školi, muzeju i arhivi će predstaviti kako je to raditi u ovim institucijama i kakva je njihova uloga tamo.

U sredu 7. aprila u 19 časova održaće se onlajn događaj gde ćete moći da čujete o stalnim postavkama Narodnog muzeja u Nišu, Narodnog muzeja u Kraljevu i Narodnog muzeja u Knjaževcu. Predstavnici Departmana za istoriju će 12. aprila od 19 časova održati sastanak sa mrežom nastavnika. Još jedan zanimljiv blog biće objavljen 13. aprila, a na kraju ove nedelje departmana, 15. aprila, biće organizovana aktivnost usmerena ka upoznavnju studenata sa istorijskim izvorima.

Za sve detaljnije informacije, mejl adrese za prijavu, kao i link za pristup aktivnostima možete naći na sajtu Filozofskog fakulteta. 

fakulteti,studenti,istorija,nedelja departmana,Departman za istoriju,Filozofski fakultet,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.