Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Fakulteti

Nedelja Departmana za nemački jezik i književnost

Jovana Stojiljković 10.3.2021. Komentari

Departman za nemački jezik i književnost organizuje nedelju departmana  u periodu od 15. do 21. marta koja će se realizovati virtuelnim putem. 

Foto: unews.com

Nedelja Departmana za nemački jezik i književnost poziva studente da se pridruže aktivnostima i da se bolje upoznaju sa nemačkim jezikom i kulturom. Rezultati književnog i video konkursa Mein Vorbild biće prikazani 15. marta gde će biti predstavljeni najbolji radovi na nemačkom jeziku na temu Mladalčkih uzora. U sredu, 17.marta  biće objavljeni rezultati foto-konkursa za srednjoškolce i studenteMoći ćete da pogledate radove učenika četvrtog razreda srednjih škola u Srbiji na temu Wie lerne ich Deutsch i studenata germanistike Filozofskog fakulteta u Nišu na temu Meine Fakultät und ich – das Wir-Gefühl in Bildern.

Predavanje pod nazivom Upotreba onlajn materijala za učenike nemačkog jezika  biće održano 19. marta preko aplikacije Google MeetNa tom programu ćete saznati nešto više o pronalažanju adekvatnog materijala i izvore za učenje nemačkog jezika na internetu. Predavanje će održati stručnjaci za oblast germanistističke lingvistike i metodike doc. Marina Đukić Mirzajanc, doc.dr Nikoleta Momčilović i Nevenka Janković. Poslednjeg dana obeležiće se i Svetski dan poezije. Tim povodom održaće se i radionica na nemačkom jeziku Poetry-Slam za srednjoškolce i studente, takođe putem aplikacije Google Meet, na kraju koje će biti organizovano mini-takmičenje u izvođenju pesama koje su sastavili srednjoškolci i studenti, a najbolja će, prema glasovima publike, dobiti simboličnu nagradu. Radionicu vode saradnice na Departmanu Nevenka Janković i Branka Ognjanović. 

Sve informacije, kao i mejl adrese za prijavu, možete naći na sajtu Filozofskog fakulteta. 

fakulteti,Departman za nemački jezik i književnost,nedelja departmana,Filozofski fakultet,program,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.