Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Fakulteti

Održana promocija knjige Ideje i ideali Ratka Božovića

Ana Stojanović 22.12.2017. Komentari

Promocija knjige Ideje i ideali Ratka Božovića i tribina održani su juče u prostorijama Media i reform centra. Na tribini su govorili prof. dr Zoran Jovanović, prof. dr Nikola Božilović, urednik prof. dr Slaviša Orlović i prof. dr Ratko Božović.

Foto: Aleksandar Đokić

Na promociji je naglašeno da je knjiga delo 34 autora. Prof. dr Ratko Božović istakao je da nije želeo da se objavi knjiga o njemu, jer pisanje o njemu treba da drži distancu. Ako ima, nek se piše. Ako nema, nek se ne piše, ali je insistirao Slaviša Orlović. Prisutnima se obratio i prof. dr Nikola Božilović koji smatra da je Ratko Božović svojim delom stavio sebe na čelo naše teorije kulture.

Prof. dr Zoran Jovanović je naglasio da je Ratko Božović enciklopedija, čovek koji piše o kiču, erosu, tanatosu, politici, aforizmima, muzici. Zahvaljujući njemu, on je ono što jeste. Najlepši je posao raditi sa mladim i pametnim ljudima. Jedan je od retkih profesora koji je uvek znao da pomogne studentima. Autori su konstatovali da je knjiga napisana sa ljubavlju i emocijama. Urednik Slaviša Orlović govorio je o Ratku Božoviću kao vrsti budilnika i čoveku dijaloga.

DSC 0013

Prof. dr Nikola Božilović, prof. dr Zoran Jovanović, prof. dr Ratko Božović; foto: Aleksandar Đokić

Nakon promocije, usledila je diskusija gde su zainteresovani postavljali pitanja. Diskutovalo se o politici, o aktivnostima studenata, stanju u medijima. Božović ne može da shvati da studenti ne reaguju, jer će oni biti buduća elita. Na tribini je zaključeno da strukturalne promene nema bez kulture. Prof. dr Ratko Božović predavao je na 10 fakulteta, objavio preko 50 knjiga i osvojio 10 nagrada. Njegova glavna dela su Moje simpatije, U traganju za dokolicom, Kroz crveno, Izveštaji iz ludnice, Kult-ura.

Promociju i tribinu su organizovali Departman za komunikologiju i novinarstvo Filozofskog fakulteta i Media i reform centar.

promocija knjige,Ratko Božović,Zoran Jovanović,Nikola Božilović,Slaviša Orlović,Ideje i ideali Ratka Božovića,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.