Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Fakulteti

Medicinski fakultet dobio kod za aplikaciju „InSIMU Patient”

Jovan Živković 20.3.2020. Komentari

Na predlog niškog ogranka Komiteta za međunarodnu saradnju studenata medicine (IFMSA LC Niš), Medicinski fakultet dobio je kod za korišćenje aplikacije InSIMU Patient. Reč je o aplikaciji koja korisnicima omogućava da od kuće leče svoje virtuelne pacijente i na taj način poboljšaju svoje dijagnostičke sposobnosti tokom trajanja pandemije virusa korona COVID-19.

Foto: www.share.upmc.com

InSIMU je simulator virtuelnog pacijenta i aplikacija koja omogućava sigurno virtuelno okruženje za svoje korisnike, kako bi oni mogli vežbati svoje dijagnostičko i kritičko razmišljanje na neograničenom broju pacijenata. Aplikacija je uglavnom namenjena studentima medicine koji koristeći je mogu steći iskustva u praksi. Može se preuzeti sa njihovog zvaničnog sajta ili sa Google play store-a. Dostupna je i na Android-u, i na iOS-u.

Predsednica IFMSA LC Niš, Marija Đorđević, rekla je za Studentski dnevni list da su iz ove organizacije predložili dekanatu Fakulteta pristup platformi InSIMU Patient, pošto je prethodno objavljeno da fakulteti koji su pogođeni pandemijom virusa korona COVID-19 mogu dobiti besplatni kod. Mi smo slali mejlove našem dekanatu i oni su to prihvatili jer je aplikacija veoma dobra, a pacijenti vrlo realni. Oni su poslali mejl i mi smo dobili specijalni kod za pristup, navela je.

Dodatna objašnjenja mogu se naći na Fejsbuk stranici organizacije IFMSA LC Niš.

fakulteti,Medicinski fakultet,patent,insimu patient,IFMSA,studenti,studentski zivot,dijagnoza,zdravlje,covid 19,virus korona,Niš,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.