Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Fakulteti

Budući brucoši pokazali veliko interesovanje za studiranje na Filozofskom fakultetu

Lea Vučković 26.11.2019. Komentari

Dan otvorenih vrata održan je 26. novembra u prostorijama Filozofskog fakulteta. Budući brucoši imali su priliku da kroz razgovor sa studentima i profesorima sa svih departmana saznaju sve informacije o studijama na ovom fakultetu.

Foto: Maša Miljković

Tradicionalno, Filozofski fakultet je otvorio svoja vrata budućim brucošima, koje su dočekali volonteri Saveza studenata Filozofskog fakulteta (SSFF), koji su se potrudili da sa njima podele svoja iskustva i utiske, kao i da ih razreše mogućih strahova u vezi sa studijama. Na pitanja u vezi sa prijemnim ispitom, pripremnom nastavom, samim studijskim programima i životu na fakultetu odgovaralo je preko 140 volontera, predstavljajući 13 departmana koje Filozofski fakultet nudi. Osim studenata, posetioci su imali priliku da za detaljnije informacije o studijama koje ih interesuju pitaju i profesore.

Student na Departmanu za istoriju i član SSFF-a Aleksandar Šljivić iskazao je zadovoljstvo posećenošću ovog Dana otvorenih vrata. Sama organizacija je bila na mnogo višem nivou nego do sada, te je i posećenost, konkretno za Departman za istoriju, bila najveća do sada, rekao je on za Studentski dnevni list. Svi profesori i kolege potrudili su se da odgovore na svako pitanje i dosledno prezentuju svoje departmane našim budućim kolegama, zaključio je. 

Foto: Maša Miljković

Foto: Maša Miljković

Lektor nemačkog jezika na Filozofskom fakultetu Nevenka Janković rekla je za naš list da je i interesovanje za Departman za nemački jezik i književnost bilo veliko. Osim niških srednjoškolaca, za germanistiku su se raspitivali i srednjoškolci iz Paraćina, Ćuprije, Blaca i Knjaževca, koji i jesu naša ciljna grupa zbog velikog deficita nastavnog kadra za ovaj jezik, rekla je ona i dodala da je cilj da se interesovanje za ovaj departman proširi na celu Srbiju, najviše ka jugu i jugoistoku

Filozofski fakultet je ovom prilikom posetilo 700 budućih brucoša iz Niša, Kruševca, Trstenika, Varvarina, Paraćina, Prokuplja, Blaca i Zaječara.

Filozofski fakultet,fakulteti,volonteri,Niš,studenti,Dan otvorenih vrata,brucoši,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.