Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Fakulteti

„Pharm Fair" prvi put održan na Medicinskom fakultetu

Anastasija Arvai 17.11.2019. Komentari

U organizaciji Asocijacije studenata farmacije Niša (NiPSA) 16. novembra na Medicinskom fakultetu prvi put je organizovan projekat Pharm Fair. Studenti su imali priliku da čuju predavanja asistenata na fakultetu i predstavnika apoteka i kompanija, učestvuju u radionicama vezanim za pisanje biografije i kvalifikuju se za određene poslove.

Foto: Jovan Živković

Prisutnima se na otvaranju obratio pomoćnik gradonačelnika Goran Milosavljević, koji se zahvalio na mogućnosti da govori pred studentima i izrazio veliko zadovoljstvo povodom realizacije ovog događaja. Istakao je da grad prepoznaje značaj mladih i pruža podršku u njihovom razvoju, edukaciji i zapošljavanju. Zapošljavanje mladih je prioritet naše državne politike, rekao je Goran.

Prof. dr Dušanka Kitić, redovna profesorka sa Katedre za farmaciju, zahvalila se NiPSI i članovima Kancelarije za mlade, rekavši da se nada kako će Pharm Fair prerasti u tradicionalnu manifestaciju koja će se bar jednom godišnje održavati na Medicinskom fakultetu, a i šire. Nažalost, naše generacije nisu imale uvid u ovakve stvari kao što je pisanje CV-a i motivacionog pisma, obavljanje intervjua i uopšte uvida u ono što nas čeka iza toga. Zato bih se zahvalila NiPSI koja je ovo odlično smislila, tema skupa je vrlo aktuelna, dodala je.

Predstavnica Asocijacije studenata farmacijeIvana Jovanović, studentkinja na fakultetu i jedna od organizatorki Pharm Fair-a, u uvodnoj reči je izrazila zahvalnost svima koji su podržali događaj i pomogli u pripremi aktivnosti. Sajam poslova namenjen je informisanju mladih o kompanijama i apotekama koje nude posao, a neke od njih danas i sutra možda mogu pronaći odgovarajuće kandidate za pozicije koje su upražnjene, rekla je. Dodala je i da su ciljevi asocijacije poboljšanje uslova studiranja na Medicinskom fakultetu, uz organizovanje brojnih projekata i radionica, i ostvarivanje veza sa timovima u drugim gradovima u Srbiji, regionu i svetu.

med3

Foto: Jovan Živković

U nastavku programa studenti su se kroz predavanja upoznali sa načinom funckionisanja kompanija i radom u njima. Predstavljene su kompanije Novo Nordisk, Salveo i Nelt. Prvog dana sajma Tanja Arsić govorila je ispred Apoteke Niš, Dejan Aleksov ispred Benu apoteke, a Ivana Stošić pričala je o radu u bolničkoj apoteci. Studenti su nakon izlaganja bili u prilici da postave pitanja predavačima u vezi profesije i budućeg radnog mesta i pokazali veliku zaineresovanost za događaj poput ovog, koji okuplja mlade ljude sličnih interesovanja.

pharm fair,NiPSA,Medicinski fakultet u Nišu,studenti,fakultet,projekat,grad niš,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.