Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Fakulteti

U znaku priznanja i umetnosti obeležen Dan Filozofskog fakulteta

Anastasija Arvai 8.11.2019. Komentari

Filozofski fakultet je 8. novembra obeležio 48 godina uspešnog rada. Svečana ceremonija ispunjena kulturno-umetničkim programom održana je u amfiteatru 21.

Foto: Anđela Petrović

Dekanica Fakulteta prof. dr Natalija Jovanović poželela je dobrodošlicu prisutnima rekavši: Danas je dan kada je počeo sa radom fakultet koji kulturološki obeležava ne samo naš grad, nego i ove prostore. Podsetila je sve na značaj Filozofskog fakulteta u savremenom društvu i akademskoj zajednici i kazala kako je privilegija biti na čelu fakulteta koji obeležava skoro pola veka svog rada. Nizale su se generacije studenata na koje smo izuzetno ponosni jer smo zajedno sa njima razvijali i gradili univerzitetske karijere, rekla je. Dodala je i kako se nada se će se dan fakulteta u zdravlju slaviti još mnogo godina.

Prorektor za naučni rad i izdavačku delatnost prof. dr Jovan Stepanović govorio je o aktivnom razvoju fakulteta i uvođenju novih studijskih programa i rekao da ovakav način rada u osnovi ima princip kretanja i napretka uz praćenje savremenih društvenih tokova i potreba. Istakao je da su glavna sfera interesovanja studenti, koji po njegovim rečima treba da budu bolji od svojih profesora. Kako je rekao, misija fakulteta je stvaranje uslova da svi putevi mladih prođu preko sveta, ali da se vraćaju ovde, gde su se oduvek ukrštali i ostavljali velike tragove. Najbolji mladi ljudi će otići ako im ne omogućimo da studiraju po najvišim standardima prestižnih univerziteta, dodao je. Dekan Filozofskog fakulteta u Skoplju Ratko Duev bio je gost današnje ceremonije i takođe se obratio prisutnima.

aaaa

Foto: Anđela Petrović

Kako je rečeno, svečana akademija predstavlja jedinstvenu priliku da se sumiraju rezultati i nagrade oni koji su svojim trudom, radom i zalaganjem doprineli prestižu niškog Filozofskog fakulteta. Najuspešnijim diplomiranim studentima Fakulteta, kao i studentima osnovnih i master studija svih studijskih programa uručena su priznanja za angažman i uspeh u protekloj akademskoj godini. Katarina Milenković kao najbolji diplomirani student Srbistike za naš list je rekla da nije očekivala veliku ceremoniju, već samo uručenje zahvalnica i dodala: Ovaj dan je za mene poseban i predstavlja pečat za četiri godine rada. Zaposlenima u nastavnom i nenastavnom osoblju predsednica Saveta prof. dr. Tatjana Stefanović Stanojević uručila je jubilarne nagrade za 10, 20 i 30 godina rada. Nagrađeni profesori pozdravljeni su velikim aplauzom nakon koga su kratkim govorima zahvalili na nagradama.

Manifestaciju je činio i bogat kulturno-umetnički program. Na čelu sa dirigentom Ivanom Milošević, Niški kamerni hor je bio zadužen za muzički ugođaj. Zvuke zapada približili su nam studenti Filozofskog fakulteta Bojana Manić, Katarina Krstić i Miša Vučković, a performans inspirisan Rusijom Jasna Stojanović, Milica Denčić i Mila Rašić. Gitarom i solo pevanjem predstavio se i Aleksa Simić. Studentima se obratio i student prodekan Marko Sotirović

Filozofski fakultet,Filozofski fakultet u Nišu,Univerzitet u Nišu,studenti,ceremonija,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.