Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Fakulteti

Predavanje o arhitekturi oportunističkih ekologija na GAF-u

Tamara Radovanović 2.11.2019. Komentari

Predavanje pod nazivom Arhitektura oportunističkih ekologija biće održano 6. novembra na Građevinsko-arhitektonskom fakultetu, u okviru programa treće međunarodne izložbe iz oblasti savremenog stanovanja Housing 19. Predavač će biti dr Idis Turato, a početak je zakazan za 18 časova.

Foto: www.archdaily.com

Dr Idis Turato je profesor na Građevinsko-arhitektonskom fakultetu u Splitu i Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu, gde je diplomirao 1991, magistrirao 2004. i doktorirao 2012. godine. Sa Sašom Randićem otvorio je zajednički arhitektonski biro Randić−Turato u Rijeci. Na Venecijanskom bijenalu predstavljao je Hrvatsku 2006. godine, takođe sa Randićem, kao i 2010. godine sa grupom od 15 hrvatskih arhitekata. Radovi su mu objavljeni u brojnim knjigama, revijama i stručnim časopisima, kao što su Čovjek i Prostor, Oris, Domus, Area, Abitare, Casabella, Architectural Review, GA document, 10A, Domes, Arquitecturaviva, Proektinternationa i drugi. Sa Randićem je jedan od autora knjige Moderna arhitektura Rijeke i Sušaka, ali i još nekih knjiga. Dobitnik je niza arhitektonskih nagrada, a u dva navrata nominovan je za Nagradu Mies Van der Rohe, među 40 najuspešnijih arhitektonskih realizacija u Evropi. 

Ulaz na predavanje je slobodan.

fakulteti,studenti,studentski zivot,arhitektura,gaf,Građevinskoarhitektonski fakultet,dr idis turato,zagreb,Niš,predavanje,ekologija,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.