Ranko Rajović: Decu treba učiti da misle

Dragan Jevremović 2019.
Komentari

Osnivač NTC sistema učenja dr Ranko Rajović održao je predavanje na Ekonomskom fakultetu. O štetnostima novih tehnologija, novim metodama učenja i greškama roditelja u odgajanju dece govorio je 21. oktobra.

Foto: Jovan Živković

Oni koji su u ulozi roditelja imali su priliku da slušaju o tome kako nove tehnologije utiču na njihovu decu. Osim njih, predavanju su mogli prisustvovati svi zainteresovani za ovu tematiku. Prisutni su imali priliku da saznaju na koji način moderne tehnologje izazivaju zavisnost i, kako kaže predavač, od dece stvaraju neaktivna asocijalna bića. Greške roditelja su u tome što dosadu dece pokušavaju da reše tako što im daju telefon ili nađu dečiji kanal na televiziji, rekao je dr Rajović. Sem toga, pričao je i o greškama roditelja tokom odgoja deteta, kao i o raznim situacijama u kojima su roditelji previše zaštitnički nastrojeni prema svom detetu. 

Takođe, bilo je reči i o novim metodama učenja, gde je dr Ranko Rajović kroz slikovite primere objasnio zašto je bolje da deca misle i povezuju umesto da uče napamet. Škola i vrtić treba da uče decu da misle, dodao jeRajović je osnivač NTC sistema učenja kroz igru i ovo predavanje je bilo deo projekta Edukacija društva i promocija inovacionog programa za unapređenje funkcionalnog znanja kao korena inovacionog preduzetništva i regionalnog razvoja Republike Srbije.  

Ključne reči: fakulteti , Ekonomski fakultet , Dr Ranko Rajovic , učenje , tehnologije ,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.