Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Fakulteti

Održana prva faza Eestec Duela na Elektronskom fakultetu

Sonja Stefanović 6.6.2019. Komentari

Studenti Elektronskog fakulteta su, u saradnji sa lokalnim komitetom internacionalne studentske organizacije EESTEC–om, 5. juna otvorili kviz namenjen studentima i profesorima pod nazivom Eestec Duel. Kviz je organizovan sa ciljem promovisanja nauke i tehnike.

foto: Nevena Ivanović

S obizirom na veliki broj prijava, sinoć je bila održana kvalifikaciona runda kako bi se najbolji takmičili sa profesorima. Pitanja na koja su studenti odgovarali putem aplikacije Kahoot preko svojih pametnih telefona su iz oblasti opšte kulture i informisanosti. Mogućnost za prijavu na takmičenje su imali studenti sa Elektronskog fakulteta, dok je ulaz bio slobodan za sve studente Niškog Univerziteta.

Organizator i moderator kviza, Milan Stevanović, koji je student druge godine na Elektronskom fakultetu, pre početka kviza je poželeo sreću takamičarima. S obzirom na to da Kahoot meri i brzinu kojom je odgovoreno na pitanje, Milan je učesnicima kviza poručio da će im osim znanja biti potrebni i brži prsti. Kako on kaže, na ideju da se kviz organizuje došli su sasvim slučajno dok su radili na drugom, EESTech Challenge projektu. Takođe je dodao: Studenti sa Elektronskog fakulteta u Novom Sadu su organizovali sličan kviz, pa nam je presednica tog drugog projekta rekla da bismo mogli i mi. Ja tu preuzeo inicijativu da budem glavni organizator i naravno uz podršku profesora koji učestvuju u drugom delu kviza. Kazao je da je cilj kviza zabava i zbližavanje studenata i profesora. Takođe se zahvalio svima koji su došli, nagovestivši da će se takmičenje možda održati i sledeće godine.

sonjaa

Duel sa profesorima će se sledećeg dana odvijati jedan na jedan. Od ukupno dvadest i pet prijavljenih u polufinale je prošlo dvanaestoro, a u finale njih šestoro i to su Đorđe Čikić, Nemanja Stojanović, Željko Jovanović, Dimitrije Ivanović, Nikola Jovanovć i Radiša Marković. Jedan od pobednika u prvoj fazi kviza, student na drugoj godini, Đorđe Čikić, je ovom prilikom za naš list rekao: Prezadovoljan sam plasmanom jer sam očekivao jače takmičare, ali verovatno će sa profesorima biti dosta teže, pa ne očekujem mnogo. Pre početka druge faze takmičenja, nasumičnim izborom spojiće se jedan student i jedan profeor. Student će moći da bira početnu prednost u odnosu na profesora, pa ukoliko pobedi to određuje nagradu. Oba takmičara dobijaju ista pitanja, student pobeđuje ako odgovori tačno na zadati broj pitanja, koji zavisi od početne prednosti koju sam bira, a gubi onda kada profesor da više tačnih odgovora od zbira tačnih odgovora i dozvoljenih grešaka studenta. Profesori koji su prihavtili poziv studenata da učestviju u kvizu su Slađana Marinković, Nenad Cvetković, Oliver Vojinović, Miloš Marjanović, Ivan Atanasijević i Vladan Jovaničević. Za takamičara koji pokaže najveće znanje biće omogućeno letovanje u Kefaloniju, a ostali finalisti i polufinalisti će takođe biti nagrađeni. Kviz znanja je bio prilika da se pokaže takmičarski duh, ali i mogućnost za stvaranje još boljih odnosa između profesora i studenata. 

fakultetu,Elektronski fakultet Niš,kviz znanja,jedan na jedan,EESTEC DUEL,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.