Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Fakulteti

Tribina o sterilitetu na Filozofskom fakultetu

Tamara Radovanović 3.6.2019. Komentari

Tribina o sterilitetu pod nazivom Kada roda neće da sleti biće održana 15. juna u sali 434 na Filozofskom fakultetu, u saradnji sa Udruženjem Porodična filharmonija. Početak je zakazan za 11 časova.

Foto: www.filfak.ni.ac.rs

Na tribini će govoriti član Udruženja Porodična filharmonija Nina Dragićević, predsednik Udruženja Šansa za roditeljstvo Sandra Jovanović, subspecijalista fertiliteta i steriliteta i direktor specijalne bolnice za lečenje steriliteta Spebo medikal dr Nebojša Marković, psihodramski terapeut Milica Glintić i dekan Filozofskog fakulteta prof. dr Natalija Jovanović.

Sterilitet predstavlja kompleksan problem sa kojim se suočava sve veći broj parova u Srbiji. Na tribini će, pre svega, biti razmatrana psihološka strana, kao i eventualna rešenja ovog problema. Biće ispričane i lične priče o borbi sa sterilitetom, kroz izlaganja učesnika tribine i projekciju dokumentarnog filma pod nazivom Putovanje do bebe. U drugom delu tribine, govoriće se o medicinskim aspektima i značaju psihoterapijskog rada sa parovima. Damjana Panić i Milica Mitrović predstaviće rezultate istraživanja na temu psihološkog statusa osoba koje su u postupku vantelesne oplodnje. Takođe, prof. dr Jelena Opsenica Kostić prikazaće rezultate istraživanja stavova studenata o doniranju gameta

Tribina je otvorena za sve zainteresovane, ali je neophodno poslati prijavu na imejl .

studenti,fakulteti,Kada roda neće da sleti,tribina,Filozofski fakultet u Nišu,sterilitet,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.