Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Fakulteti

Kako do prakse i posla u Majkrosoftu?

Jovana Živanović 5.3.2019. Komentari

Preko 40 studenata godišnje dobije priliku da se upozna sa načinom rada i kolektivom Majkrosoft razvojnog centra u Srbiji, u okviru stručnih praksi, ali i kroz mogućnost zaposlenja u ovoj kompaniji. Tako je u okviru 11. Job Fair-a na Elektronskom fakultetu organizovana prezentacija pod nazivom Kako do posla i prakse u Majkrosoftu?

Foto: Jelena Živadinović

Majkrosoft u svojoj kompaniji ima preko 200 zaposlenih u Software Engineering-u, a pozicija za stručnu praksu je upravo iz ove oblasti − softver inženjer. Kako navode iz Majkrosofta, konkurs za stručnu praksu je uvek otvoren, a potrebno je aplicirati na njihovom sajtu.

Svi studenti koji su odslušali prvi semestar tehničkih fakulteta ili fakulteta prirodnih nauka, mogu aplicirati za plaćenu stručnu praksu u trajanju od 3 ili 4 mesecaSelekcioni proces sadrži dva segmenta, kažu iz Majkrosofta. Prvi segment je test koji sadrži četiri algoritamska zadatka, dok je drugi deo intervju sa inženjerima u okviru tima. Studenti koji budu primljeni na praksu, a nisu iz Beograda, dobijaju bonus prihode za život u Beogradu tokom trajanja stručne prakse. Proces prijave i selekcije kandidata za posao je isti kao i za stručnu praksu.

jf1

Tadej Kurepa, predstavnik Majkrosoft razvojnog centra u Srbiji; Foto: Jelena Živadinović

Suština stručnih praksi u Majkrosoftu je što studenti rade na realnim problemima. Ističu da vrlo često postoje kompanije koje daju studentima simulaciju problema, a zatim student radi na nečemu što niko neće ni da pogleda. Kod nas student dolazi u tim koji radi na segmentu nekog novog proizvoda i ima svog mentora, kaže predstavnik Majkrosofta Tadej Kurepa i dodaje da je stručna praksa jedno od sredstava zapošljavanja, te veliki broj studenata koji prođu praksu dobija ponudu za posao

Majkrosoft razvojni centar u Srbiji (MCDS) je prvi razvojni centar Majkrosofta u Jugoistočnoj Evropi. MCDS organizuje različite događaje, kao što su Bubble Cup − međunarodno takmičenje u programiranju, PSI:ML − letnja škola mašinskog učenja i  Girls in ICT − Inicijativa za osnaživanje devojaka da se opredele za karijeru u IT industriji

 

 

Job fair 2019,Microsoft Development Center Serbia,praksa,best nis,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.