Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Fakulteti

Otvoren Job Fair na Elektronskom fakultetu

Anđela Janjić 4.3.2019. Komentari

Na Elektronskom fakultetu u Nišu održan je 11. Sajam poslova i stručnih praksi − Job Fair. Kompanije su i ove, kao i prethodnih godina, mladim i nezaposlenim ljudima prezentovale poslove koje nude kao i stručne prakse koje mogu pohađati svi mladi zainteresovani ljudi.

Foto: Nevena Ivanović

Na otvaranju je glavna organizatorka sajma Ivana Mihajlović istakla bitnost održavanja sajma kao i to što se svake godine broj kompanija koje učestvuju povećava, a, takođe, istakla je da su pripreme trajale mesecima, ali i da je sve završeno u roku i onako kako je planirano. Ove godine učestvuje rekordni broj kompanija, čak 34, koje će se predstaviti u narednim danima. Sajam zapošljavanja je najznačajniji za mlade ljude koji studiraju i koji su nezaposleni, naročito značajan za jugoistok Srbije. Prisutnima se takođe obratio i predstavnik organizacije Start-up, Branko Krsmanović, koji je naglasio da je Job Fair od velike važnosti za grad Niš. Takođe, istakao je da se planira izrada Načno-tehnološkog parka koji će biti jako značajan za razvoj studenstkog istraživanja, ali i boljeg studiranja.

Neke od kompanija su već nekoliko godina unazad na Sajmu zapošljavanja i stručne prakse, kao što su Microsoft, Leoni, Fazi. Jedna od kompanija koja je po prvi put na sajmu, a koja odnedavno ima svoje predstavništvo i u Nišu, jeste kompanija Sitel. Prvog dana sajma posetioci su mogli da vide prezentacije kompanije Microsoft, Nutanix, Frame. Drugog dana sajma predstaviće se kompanije ApexSQL i Johnson Electric. Posetioci sajma mogu prisustvovati i tribini Prvi korak ka zaposlenju, čiju bitnost posebno naglašava glavna organiratorka sajma. Kompanije se trude da što bolje predstave poslove koji očekuju sve mlade i ambiciozne ljude koji su zaiteresovani.

53026470 2282983575319926 4397114979942137856 n

Branko Krsmanović; foto: Nevena Ivanović

Jedna u nizu kompanija koje učestvuju je i kompanija Better Collective, danska IT kompanija, koja se bavi affiliate marketingom u oblasti iGaming industrije. Ova kompanija učestvuje prvi put na sajmu, ali zaposleni iz kompanije ne kriju to da vide veliki potencijal u Nišu i da očekuju veliki broj mladih da se informišu o poslovima koje nudi ova kompanija. Učesnici sajma, ali i organizatori, zadovoljni su odzivom mladih ljudi, ali je i dosta mladih koji svoju budućnost vide baš u nekoj od kompanija koja učesvuje na 11. Sajmu poslova i stručnih praksi.

Job Fair,Job fair 2019,Sajam poslova i stručnih praksi,Elektronski fakultet Niš,Best,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.