Takmičenje iz nemačkog jezika na Filozofskom fakultetu

Tamara Radovanović 2019.
Komentari

Takmičenje iz nemačkog jezika za učenike četvrtog razreda srednjih stručnih škola i gimnazija biće održano 20. aprila od 12 časova na Filozofskom fakultetu. Rok za prijavu je 8. april.

Foto: www.filfak.ni.ac.rs

Provera znanja slična je prijemnom ispitu za studije nemačkog jezika i književnosti, pa kandidati, potencijalni studenti Fakulteta, mogu na taj način proveriti svoje znanje. Test se sastoji od zadataka različitog tipa − princip višestrukog izbora, popunjavanje praznina odgovarajućom reči, transformacije i drugo, a proverava se znanje stečeno tokom prethodnog školovanja na nivou A2/B1. Izrada testa traje 90 minuta. Komisija sačinjena od nastavnika i saradnika Departmana za nemački jezik i književnost dodeliće pobednicima vredne nagrade.

Prva nagrada podrazumeva oslobađanje naknade za pohađanje pripremne nastave i polaganje prijemnog ispita, druga  oslobađanje naknade za polaganje prijemnog ispita, dok će dobitnik treće nagrade biti oslobođen naknade za pohađanje pripremne nastave. Obaveštenje o proglašenju pobednika i dodeli nagrada biće objavljeno na sajtu Fakulteta do kraja aprila. Prijavu sa spiskom zainteresovanih učenika za učešće na takmičenju dostavlja predmetni nastavnik ili razredni starešina na imejl adresu Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.. Na istu adresu mogu se uputiti i sva pitanja u vezi sa takmičenjem.

 

 

Ključne reči: fakulteti , studenti , nemački jezik , takmicenje , Departman za nemački jezik i književnost , učenici , nagrade ,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.