Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Fakulteti

Takmičenje iz nemačkog jezika na Filozofskom fakultetu

Tamara Radovanović 28.2.2019. Komentari

Takmičenje iz nemačkog jezika za učenike četvrtog razreda srednjih stručnih škola i gimnazija biće održano 20. aprila od 12 časova na Filozofskom fakultetu. Rok za prijavu je 8. april.

Foto: www.filfak.ni.ac.rs

Provera znanja slična je prijemnom ispitu za studije nemačkog jezika i književnosti, pa kandidati, potencijalni studenti Fakulteta, mogu na taj način proveriti svoje znanje. Test se sastoji od zadataka različitog tipa − princip višestrukog izbora, popunjavanje praznina odgovarajućom reči, transformacije i drugo, a proverava se znanje stečeno tokom prethodnog školovanja na nivou A2/B1. Izrada testa traje 90 minuta. Komisija sačinjena od nastavnika i saradnika Departmana za nemački jezik i književnost dodeliće pobednicima vredne nagrade.

Prva nagrada podrazumeva oslobađanje naknade za pohađanje pripremne nastave i polaganje prijemnog ispita, druga  oslobađanje naknade za polaganje prijemnog ispita, dok će dobitnik treće nagrade biti oslobođen naknade za pohađanje pripremne nastave. Obaveštenje o proglašenju pobednika i dodeli nagrada biće objavljeno na sajtu Fakulteta do kraja aprila. Prijavu sa spiskom zainteresovanih učenika za učešće na takmičenju dostavlja predmetni nastavnik ili razredni starešina na imejl adresu . Na istu adresu mogu se uputiti i sva pitanja u vezi sa takmičenjem.

 

 

fakulteti,studenti,nemački jezik,takmicenje,Departman za nemački jezik i književnost,učenici,nagrade,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.