Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Fakulteti

Nedelja Srbistike na Filozofskom fakultetu

Tamara Radovanović 6.2.2019. Komentari

Petodnevna svečanost povodom obeležavanja Nedelje Srbistike biće održana od 18. do 22. februara na Filozofskom fakultetu. Svi događaji u okviru Nedelje Srbistike biće održani u amfiteatru 21.

Foto: www.filfak.ni.ac.rs

Svečanost će biti otvorena elektronskim interaktivnim takmičenjem iz srpskog jezika i književnosti, u kome će učestvovati učenici završnih razreda srednjih škola, sa početkom u 17 časova. Istog dana, od 19 časova, održaće se i promocija izdanja Filozofskog fakulteta. Narednog dana, 19. februara od 19 časova, biće organizovana tribina pod nazivom U odbranu jezika internetskoga, a govoriće doc. dr Branimir Stanković. Trećeg dana svečanosti, 20. februara od 20 časova govoriće prof. dr Goran Maksimović, u okviru tribine Srpski rječnik Vuka Stefanovića Karadžića u istoriji i poetici srpske književnosti.

Prisutne Međunarodnog dana maternjeg jezika, 21. februara od 19 časova, očekuje bogat program. Na programu je najpre Pozdravna reč dekana, nakon toga tribina prof. dr Jordane Marković pod nazivom Koji je vaš maternji jezik?, kao i tribina prof. dr Dragiše Bojovića, pod nazivom Sveti Sava kao autor i književni junak, a zatim dodela nagrada prvoplasiranim ekipama na takmičenju iz Srpskog jezika i književnosti. U okviru poslednjeg dana svečanosti, 22. februara od 19 časova, održaće se Književno veče studentske autorske poezije i muzike.

Organizatori su Filozofski fakultet, Departman za srpski jezik i Departman za srpsku i komparativnu književnost. Ulaz je svakog dana slobodan.

fakulteti,studenti,Departman za srpsku i komparativnu književnost,Departman za srpski jezik,Filozofski fakultet u Nišu,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.